Portugese media zien droomavond Haller de nachtmerrie van Sporting vormen

Reacties

In Portugal is met ontluistering gereageerd op de oorwassing van Sporting Portugal in de Champions League. De kampioen van het land trof zijn Nederlandse evenknie en was voor het eerst sinds 2017 weer actief op het hoogste Europese niveau, maar het duel werd een deceptie.

Portugese media zien droomavond Haller de nachtmerrie van Sporting vormen
© Pro Shots
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
1 - 5
Ajax
Ajax

'Sporting wordt afgeranseld in eigen huis door Ajax en beleeft een nachtmerrie bij de terugkeer in de Champions League', schrijft O Jogo groot op de voorpagina van de website. Record houdt het nog enigszins positief, maar zag dat Sporting niet bij machte was om Ajax af te stoppen. 'De reactie van De Leeuwen was er wel degelijk, maar was te broos om de aanvallende kracht van Ajax te stoppen. Nooit eerder kreeg Sporting zo snel een doelpunt tegen in de Champions League', blikt de sportkrant terug op de 0-1 van Sébastien Haller.

A Bola haalde ook de rol van Haller aan, die vanwege zijn vier doelpunten natuurlijk niet kon ontbreken in de beschouwingen. 'Wat een enorme vernedering van de kampioen', staat er groot bij het sportmedium uit Portugal. 'Het was een droomavond voor Haller, maar een nachtmerrie voor Sporting.' Público spreekt, hetzij met een andere woordkeuze, ook over een vernedering. 'Dit is een van de ergste thuisnederlagen van de club in Europees verband. De Leeuwen hadden nog kracht om te vechten, maar de defensieve tekortkomingen werden opnieuw blootgelegd.'

Sporting moet snel herstellen, want de volgende Champions League-wedstrijd zal niet makkelijker worden voor de Portugezen. Borussia Dortmund is in eigen huis de volgende tegenstander. Bij de Duitsers loopt ook een spits rond die makkelijk het net vindt in de Champions League: ene Erling Haaland.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
6
6
0
0
20-5
+15
18
2
Sporting Lissabon
6
3
0
3
14-12
+2
9
3
Borussia Dortmund
6
3
0
3
10-11
-1
9
4
Beşiktaş
6
0
0
6
3-19
-16
0
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer S. Haller
Meer over S. Haller
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.