Portugese kampioenenmaker nieuwe coach Karsdorp en Kluivert

Reacties

Paulo Fonseca wordt de nieuwe trainer van Rick Karsdorp en Justin Kluivert bij AS Roma. De 46-jarige Portugees, die de laatste drie jaar bij Shakhtar Donetsk werkte, tekent een contract voor twee jaar.

Portugese kampioenenmaker nieuwe coach Karsdorp en Kluivert

Fonseca is de opvolger van Claudio Ranieri, die het seizoen afmaakte na het ontslag van Eusebio Di Francesco. Met de ervaren Italiaan aan het roer liepen de Romeinen een ticket voor de Champions League mis. De zesde plaats, kort achter Atalanta Bergamo, Internazionale en AC Milan, leverde wel Europa League-voetbal op.

De komst van Fonseca bij Shakhtar in 2016 betekende het begin van een nieuwe succesperiode bij de Oekraïense topclub. Met de voormalig trainer van Sporting Braga en FC Porto aan het roer werd Shakhtar drie keer op rij kampioen. De twee seizoenen ervoor had het de titel aan Dinamo Kiev moeten laten.

Na het veroveren van de eerste landstitel in 2017 werd Fonseca uitgeroepen tot Trainer van het Jaar in Oekraïne. Eerder was de voormalige verdediger al succesvol in Portugal. Zo won Braga in 2016 onder zijn leiding de Portugese beker. In 2012/13 leidde Fonseca het kleine Paços Ferreira knap naar de derde plek.

Fonseca maakte daarbij indruk met de aanvallende manier waarop hij zijn ploegen liet voetballen en moet ervoor zorgen dat Roma na een teleurstellend seizoen weer aansluiting vindt bij de Italiaanse top. Vóór het afgelopen seizoen eindigde de club nog drie keer als tweede en twee keer als derde in de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.