Roma-crisis eist nieuw slachtoffer: ook transfertovenaar vertrekt

Reacties

Het is bijltjesweek bij AS Roma. Daags nadat trainer Eusebio Di Francesco is ontslagen, maakt de club van Justin Kluivert en Rick Karsdorp bekend dat ook technisch directeur Monchi vertrekt.

Roma-crisis eist nieuw slachtoffer: ook transfertovenaar vertrekt

Op de clubsite meldt AS Roma dat er een wederzijds akkoord is bereikt om de samenwerking per direct te beëindigen.

Monchi trad een kleine twee jaar geleden aan bij AS Roma en haalde onder anderen Kluivert en Karsdorp naar de Italiaanse hoofdstad. Eerder was de Spanjaard in eenzelfde functie met veel succes actief bij Sevilla, dat mede dankzij de aankopen van Monchi jarenlang een abonnement had op de Europa League-eindzege. Het leverde de Spanjaard de reputatie van transfertovenaar op.

Bij AS Roma verwierf Monchi vooral een goede naam als verkoper. Sinds 2017 deed de club voor 304 miljoen euro aan spelers van de hand. Alleen AS Monaco, Borussia Dortmund en Barcelona bleven de Romeinen voor in dit opzicht.

Monchi wordt al weken in verband gebracht met Arsenal. Dat is niet zo vreemd, aangezien de Spanjaard in het verleden bij Sevilla succesvol samenwerkte met Unai Emery, de huidige manager van The Gunners.

Overigens is het volgens Italiaanse media een kwestie van tijd voordat Claudio Ranieri wordt benoemd tot opvolger van Di Francesco.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.