Portugees topscorer Pauleta sluit af bij PSG

Op de palmares van Pedro Pauleta zal geen Portugese topclub prijken. De topscorer van de Portugese nationale ploeg (47 goals in 88 interlands) heeft verklaard zijn carrière te zullen afsluiten bij Paris Saint-Germain. Hij heeft in Parijs nog een contract tot medio 2008.

Portugees topscorer Pauleta sluit af bij PSG

De loopbaan van Pauleta is opvallend te noemen. Waar zijn collega-internationals steevast voortkomen uit de jeugdopleidingen van Benfica, FC Porto of Sporting Lissabon en veelvuldig uitkwamen voor de nationale jeugdelftallen, daar deed Pauleta voor het eerst van zich spreken bij het nietige Estoril.

Na negentien goals in dertig wedstrijden verhuisde de spits naar het Spaanse Salamanca. Via Deportivo La Coruña en Girondins Bordeaux belandde Pauleta in de zomer van 2003 bij Paris Saint-Germain. In de Franse Ligue 1 was hij al goed voor 125 doelpunten.

Waar Pauleta eerder voornemens was zijn carrière in zijn vaderland af te sluiten heeft hij nu besloten PSG trouw te blijven. 'Het is een doordachte beslissing geweest', liet de Portugees aan L'Equipe weten. 'Wel ben ik van mening dat er zaken moeten veranderen om van PSG weer een grote club te maken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen