Portugal is klaar voor het gevecht ondanks valse EK-start

Reacties

Niet het spel van zijn ploeg, maar de teamspirit geeft bondscoach Fernando Santos vertrouwen in aanloop naar de achtste finale tegen Kroatië. Portugal wacht nog altijd op zijn eerste zege dit EK, maar de stemming binnen zijn selectie is er volgens de keuzeheer niet minder om.

Portugal is klaar voor het gevecht ondanks valse EK-start

Ternauwernood plaatste Portugal zich voor de achtste finale door als een van de vier beste nummers drie door te gaan. Winnen deden de Portugezen niet in Groep F. Drie keer werd gelijkgespeeld. Tegenstander Kroatië pakte in drie duels liefst vier punten meer, mede dankzij een zege op titelverdediger Spanje. 'Kroatië is een van de beste ploegen van Europa. De Kroaten hebben enorm veel kwaliteit en met Ante Cacic een sterke bondscoach', is Santos van mening.

Ook de Portugese bondscoach weet dat het beter moet, wil Portugal ver komen dit EK. Toch gelooft hij in de titelkansen. Cristiano Ronaldo kan bij zijn jacht op succes met het nationale team rekenen op de steun van een hecht team, zegt Santos tijdens zijn perspraatje. 'Ik ben trots op de manier waarom de spelers zich gedragen. Wij vormen het meest hechte team dit EK. Dat vertelde ik de spelers gisteren ook. Wij zijn klaar om te vechten voor wat we waard zijn.'

Portugal kwam woensdagavond nog in actie en heeft dus een dag minder rust dan Kroatië, dat dinsdag al van Spanje won. 'Het is waar dat het na een lang seizoen lastig is om volledig te herstellen, zeker binnen drie dagen. Toch wil ik geen excuses gebruiken. Fysiek zijn de spelers moe, maar met mentale frisheid kun je veel compenseren.' Portugal en Kroatië nemen het zaterdagavond vanaf 21.00 uur tegen elkaar op in Lens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.