Ronaldo: 'We waren in principe drie keer uitgeschakeld'

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft toegegeven dat hij opgelucht ademhaalde na het gelijkspel van Portugal tegen Hongarije. De sterspeler kijkt terug op een 'gekke wedstrijd', maar is tevreden dat hij eindelijk van de nul af is bij het toernooi in Frankrijk.

Ronaldo: 'We waren in principe drie keer uitgeschakeld'

Gemiste kopballen, goede reddingen van de keepers en een strafschop tegen de paal; het zat Ronaldo nog allerminst mee op het EK. In de vijftigste minuut was het woensdagavond dan eindelijk raak voor de Real Madrid-vedette. Met een hakbal snoerde hij zijn criticasters direct de mond. 'Persoonlijk ben ik erg blij met mijn optreden', zei de aanvaller tijdens de persconferentie, waar journalisten overigens geen vragen mochten stellen aan de Man van de Wedstrijd. Dat werd namelijk gedaan door een UEFA-official, die geen enkele journalist aan het woord liet.

Ronaldo uitte zijn teleurstelling over het wedstrijdverloop. Portugal moest een punt pakken voor een plaats in de achtste finale, maar kwam drie keer op achterstand. 'We speelden een goede, maar gekke wedstrijd. We waren in principe drie keer uitgeschakeld, maar we kwamen terug. We hebben ons doel bereikt.'

In de volgende ronde staat een duel met Kroatië op het programma. Ronaldo ontmoet dan ploeggenoten Mateo Kovacic en Luka Modric (indien fit). 'We treffen een geweldig team.' Met dat laatste is bondscoach Fernando Santos het eens. 'Normaal gesproken zou Spanje eerste zijn geworden in die groep, maar Kroatië heeft de groepswinst zelf afgedwongen', aldus de keuzeheer.

Santos kon tegen Hongarije op geen moment rustig op de bank zitten. Portugal balanceerde op de rand van de afgrond. 'Dit was niet zoals we wilden dat het zou verlopen, maar het belangrijkste is dat we door zijn. In de slotfase hebben we daarom bewust niet meer veel risico genomen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.