Portugal checkt Frankrijk, IJsland denkt aan Oranje

Reacties

Ook tijdens het EK in Frankrijk zijn alle belevenissen van de voetballers te volgen via de verschillende social media. VI maakte een selectie van de meest opvallende posts van de dag.

Portugal checkt Frankrijk, IJsland denkt aan Oranje

Matchday!
N'Golo Kanté heeft met Nampalys Mendy een directe concurrent gekregen bij zijn club Leicester City. Daar houdt de middenvelder zich echter niet mee bezig. Hij is gefocust op de Franse nationale ploeg, die zondagavond in de kwartfinale speelt tegen EK-sensatie IJsland. Een wedstrijd die Kanté zelf vanaf de tribune moet bekijken vanwege een schorsing.

Moussa Sissoko blikt net als Kanté alvast vooruit op de ontmoeting met IJsland. De middenvelder, die mogelijk de niet helemaal fitte Kingsley Coman vervangt in de basis, doet dat met een spectaculair filmpje van de shirtsponsor van de Fransen.

Tegenstander IJsland kijkt uiteraard ook uit naar de krachtmeting. Elmar Bjarnason doet dat op een voor Nederland ietwat pijnlijke wijze. Hij tweet namelijk een foto van zichzelf in duel met Daley Blind tijdens de EK-kwalificatie, die voor Oranje niet zo best afliep.

Duitse euforie
In Duitsland was er na de gewonnen kwartfinale tegen Italië niets dan blijdschap. Ook bij aanvoerder Bastian Schweinsteiger, wiens gemiste strafschop uiteindelijk niet beslissend bleek in de penaltyreeks. Zijn ploeggenoten juichen mee. Op het veld én op Twitter.

Ook Antonio Rüdiger vierde het feestje mee. De verdediger moest vlak voor het EK afhaken bij Duitsland, waar hij zeker was van een basisplaats, vanwege een zware blessure.

Portugese ontspanning
Nul overwinningen in de reguliere speeltijd, maar wel een plek in de halve finale. Het is Portugal gelukt. En dan is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning.

Belgische bezinning
België was één van de favorieten voor het winnen van het EK. Door de nederlaag tegen Wales in de kwartfinale is het toernooi echter uitgelopen op een grote teleurstelling. Laurent Ciman, die alleen in de eerste groepswedstrijd tegen Italië in de basis stond, heeft desondanks zin om naar huis te gaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.