Poolse bondscoach blust brandje en hoopt op Lewandowski tegen Oranje

Reacties

Robert Lewandowski verschijnt woensdagavond mogelijk toch aan de aftrap tegen Oranje. De Poolse spits was een twijfelgeval wegens een bilblessure, maar bondscoach Jerzy Brzeczek heeft goede hoop dat zijn topschutter mee kan doen. Ook moest Brzeczek het brandje blussen dat was ontstaan door uitspraken van de 32-jarige aanvaller.

Poolse bondscoach blust brandje en hoopt op Lewandowski tegen Oranje
© Pro Shots
Polen
Polen
1 - 2
Nederland
Nederland

Lewandowski uitte na het verloren Nations League-duel met Italië (2-0) kritiek op de tactiek van Polen in een tv-interview na afloop. De Poolse sterspeler had eerder al gezegd dat 'we geen ploeg zijn die gelijkwaardig is aan Italië'. 'Maar vandaag zagen we er tactisch ook slecht uit', zei de man die normaal gesproken zijn doelpunten voor Bayern München maakt.

Het interview van Lewandowski werd door Poolse media geïnterpreteerd als een motie van wantrouwen richting Brzeczek, die geen beste verstandhouding zou hebben met de grote ster van de Poolse nationale ploeg. Hoewel Polen zich gewoon plaatste voor het EK, zou de positie van de bondscoach op het spel staan en is een goed resultaat tegen Nederland nodig.

Brzeczek moest dinsdag tijdens zijn persconferentie richting het Nations League-duel met Oranje reageren op de onrust rond de nationale ploeg. 'Na zo'n wedstrijd is er natuurlijk een zekere teleurstelling. Niet alleen bij Robert, bij ons allemaal. Roberts gedrag was een beetje ongelukkig, zeker omdat hij aanvoerder is, maar ik kan wel begrijpen waarom hij zich zo voelt.'

De situatie is inmiddels uitgesproken, vertelde Breczek. 'We hebben er met Robert over gesproken, het onderwerp is voor mij nu gesloten', aldus de bondscoach, die bovendien positief nieuws had voor de Polen. 'Ik heb net met Robert gesproken. Hij kan meetrainen met de ploeg en ik hoop dat alles oké is en dat hij morgen tot onze beschikking staat.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer R. Lewandowski
Meer over R. Lewandowski
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.