Lewandowski vraagteken voor clash met Oranje

Reacties

Polen kan bij het Nations League-duel met Oranje mogelijk niet beschikken over sterspeler Robert Lewandowski. De 32-jarige spits heeft last van een bilblessure, al gaan er ook andere verhalen rond.

Lewandowski vraagteken voor clash met Oranje
© Pro Shots
Polen
Polen
1 - 2
Nederland
Nederland

Polen begon de interlandperiode nog als koploper van Groep A van de Nations League, maar zondagavond werd er kansloos verloren van Italië (2-0). De ploeg van bondscoach Jerzy Brzeczek kwam dramatisch voor de dag in Reggio Emilia. Lewandowski ontsnapte in die wedstrijd bovendien aan een rode kaart na een elleboogstoot in het gezicht van Alessandro Bastoni. Ploeggenoot Jacek Góralski ging er even later wél met rood vanaf.

Achteraf was de frustratie groot bij Lewandowski. 'We speelden zeer, zeer slecht. Tactisch ging het niet goed', concludeerde hij. Poolse media berichten maandag dat de Bayern München-spits ook nog eens een blessure heeft opgelopen. Daardoor staat er een vraagteken achter zijn naam voor de clash met Oranje van komende woensdagavond.

In Polen doen er echter ook verhalen de ronde dat de blessure van Lewandowski een dekmantel is. De ware reden voor de mogelijke absentie van de topspits zou zijn bijzonder moeizame relatie met bondscoach Brzeczek zijn. Lewandowski zou van mening zijn dat de 49-jarige trainer niet de juiste man is om voor de groep te staan.

UEFA Nations League

Stand Groep 1 UEFA Nations League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Italië
6
3
3
0
7-2
+5
12
2
Nederland
6
3
2
1
7-4
+3
11
3
Polen
6
2
1
3
6-6
0
7
4
Bosnië-Herzegovina
6
0
2
4
3-11
-8
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Polen
Meer over Polen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.