Polen pakt punt tegen Duitsland ondanks missers Milik

Duitsland en Polen hebben elkaar in Parijs in evenwicht gehouden. De wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers bleef zonder treffers (0-0).

Mats Hummels maakte zijn rentree in de Duitse formatie. De herstelde verdediger, die de plaats innam van Shkodran Mustafi, had als opdracht het afstoppen van de Poolse aanval. Samen met Jérôme Boateng kweet hij zich goed van zijn taak. De meest gevreesde Poolse spits Robert Lewandowski werd in de eerste helft in toom gehouden.

Duitsland kon op zijn beurt in de eerste 45 minuten in aanvallend opzicht niets uitrichten om de Poolse defensie echt te verontrusten. In de eerste helft werd door beide ploegen geen enkele poging gewaagd die daadwerkelijk op het doel was gericht.

Direct na rust kreeg Arek Milik dé kans namens Polen de ban te breken. Na een voorzet van Kamil Grosicki twijfelde de Ajacied te veel tussen koppen of schieten. De keuze was geen gelukkige, want Milik schampte met het hoofd de bal die aan het Duitse doel voorbijging. Het was sowieso geen gelukkige wedstrijd voor hem. In de 69ste minuut trapte hij in kansrijke positie over de bal.

De gemiste kansen bleven zonder verstrekkende gevolgen voor Polen. Duitsland voerde weliswaar de druk op, maar het doelpunt bleef achterwege voor Die Mannschaft. Kansen waren niet besteed aan onder anderen Mesut Özil en Benedikt Höwedes.

Door het doelpuntloze gelijkspel blijft Duitsland dankzij betere doelcijfers voor Polen nummer één in Groep C, waar Noord-Ierland met een punt achterstand de derde plaats inneemt. Oekraïne is uitgeschakeld na twee nederlagen.