Pogba staat weken aan de kant: is dit de kans waar Van de Beek op wacht?

Reacties

Nu Paul Pogba enkele weken aan de kant staat, klinkt in diverse Engelse media het geluid dat Donny van de Beek een kans moet krijgen van Ole Gunnar Solskjaer. De Oranje-international is de enige speler in de selectie van Manchester United met vergelijkbare kwaliteiten als de Franse middenvelder.

Pogba staat weken aan de kant: is dit de kans waar Van de Beek op wacht?
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
nv
1 - 0
West Ham United
West Ham United

Dat is althans de mening van regionale kant Manchester Evening News, terwijl ook The Times vindt dat het nu tijd is voor Van de Beek. De ex-Ajacied bleef zaterdag nog op de bank toen Pogba vlak voor rust uitviel tegen Everton. Solskjaer koos voor Fred als vervanger van de Fransman. Met de Braziliaan verloor United zijn drang naar voren en gaf het na rust de 2-0 voorsprong uit handen (3-3).

Het is volgens Manchester Evening News en veel fans van de club het signaal dat Solskjaer nu eens voor langere tijd de kans moet geven aan Van de Beek. 'Door zijn opleiding bij Ajax heeft hij de kwaliteiten die United nodig heeft om zijn geliefde spelletje te blijven spelen bij afwezigheid van Pogba', schrijft de krant. 'En als Van de Beek de kans krijgt, kan hij zich ook niet meer verstoppen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De vraag is of Solskjaer het wegvallen van Pogba zal oplossen met een basisplaats voor Van de Beek. Tot nu mocht de ex-Ajacied vooral opdraven als vervanger van Bruno Fernandes op de meest aanvallende positie op het middenveld. De verwachting is dat de international ook dinsdagavond tegen West Ham United weer een kans krijgt op die positie, met Scott McTominay en Nemanja Matic achter hem.

Of Solskjaer hem vervolgens ook komende zondag aan de aftrap laat verschijnen, als United in de Premier League op bezoek gaat bij West Bromwich Albion, zal ook deels afhangen van wat Van de Beek vanavond laat zien in het FA Cup-toernooi. 'Hij zal moeten opstaan en zijn potentie moeten waarmaken en bewijzen dat degenen die smeken om hem in actie te mogen zijn, gelijk hebben.'

Aangezien ook de toekomst van Pogba gezien zijn in 2022 aflopende contract onderwerp van discussie is, zou Van de Beek meteen aan de clubleiding kunnen laten zien dat hij ook op de lange termijn een geschikte opvolger is van de Fransman. 'Dit zou wel eens de perfecte kans kunnen zijn om te bewijzen dat hij in staat is in zijn schoenen te staan', schrijft MEN. Het worden interessante weken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer D. van de Beek
Meer over D. van de Beek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.