Manchester United is zaterdag tegen nieuw puntenverlies aangelopen. Everton pakte in de laatste seconde op Old Trafford een punt.

Manchester United
3 - 3
Everton
Everton

De datum 6 februari heeft een prominente plaats in de geschiedenis van het voetbal en in het bijzonder die van Manchester United. Ook voor het duel met Everton werd zaterdag op Old Trafford stilgestaan bij de tragedie van de Busby Babes van 63 jaar geleden.

Een zege als eerbetoon was na de eerste 45 minuten binnen handbereik voor The Mancunians. Halverwege de eerste helft kopte Edinson Cavani de 1-0 binnen na een afgemeten voorzet van Marcus Rashford. Op slag van rust bewees Bruno Fernandes zijn grootsheid door eerst Tom Davies op het verkeerde been te zetten en vervolgens keeper Robin Olsen met een bekeken schot het nakijken te geven.

Binnen acht minuten na de hervatting was die voorsprong helemaal verdwenen. Na een foutje van keeper David De Gea na een schot van Dominic Calvert-Lewin prikte Abdoulaye Doucouré de rebound binnen. De Franse middenvelder stond in de 52ste minuut aan de basis van de gelijkmaker door het terugleggen op James Rodríguez, die met een prima schot de 2-2 op het scorebord bracht.

Halverwege de tweede helft had Man Utd de orde weer hersteld. Scott McTominay kopte na een vrije trap van Luke Shaw raak. Hij had daarbij het geluk dat doelman Olsen bij het afzetten weggleed en daarom kansloos was. Diep in blessuretijd verhinderde Calvert-Lewin bij de laatste aanval van Everton dat McTominay de matchwinner werd. Zijn rake kopbal hielp The Toffees aan een onverwacht punt en United aan een volgende kater. Want na de 3-3 werd niet meer afgetrapt.

Voor Manchester United is het het derde puntenverlies in de laatste vier duels. Daardoor is het op achterstand gekomen van koploper Manchester City, dat bovendien twee duels minder heeft gespeeld en zondag met een succes tegen Liverpool de marge op de stadsgenoot verder kan vergroten.