Pochettino neemt Sánchez noodgedwongen in bescherming

Reacties

Mauricio Pochettino heeft toegegeven dat hij Davinson Sánchez dinsdagavond heeft gewisseld, omdat hij bang was dat de ex-Ajacied wederom rood zou krijgen. Dat de 21-jarige Colombiaan door het oog van de naald kroop, was slechts één van de arbitrale voordelen die de Londenaren hadden op bezoek bij Swansea City.

Pochettino neemt Sánchez noodgedwongen in bescherming

Bij de geplaagde club uit Wales heerste frustratie na het laatste fluitsignaal. Dit keer niet zozeer vanwege het eigen spel, maar door de manier waarop de 0-2 nederlaag in de 22ste speelronde van de Premier League tot stand was gekomen. Fernando Llorente had tegen zijn oude ploeg de openingsgoal gemaakt in buitenspelpositie en Sánchez, die na ruim een halfuur al geel had gekregen, was met de schrik vrijgekomen toen hij na rust gespaard was bij een overtreding op Martin Olsson.

De nieuwe Swansea-manager Carlos Carvalhal wilde niet uitgebreid zijn beklag doen over de arbitrage, maar maakte wel duidelijk dat scheidsrechter Bobby Madley en zijn assistenten wisten dat ze fout zaten. 'De grensrechter aan de rechterkant van het veld heeft ook zijn excuses aangeboden', zei de opvolger van Paul Clement bij Sky Sports. 'Ik wil het niet over scheidsrechters hebben. Ook ik maak fouten, het hoort erbij. Ik kan het begrijpen. De coach van Tottenham voerde ook nog een slimme wissel door met hun centrumverdediger. Iedereen weet waarom hij naar de kant werd gehaald.'

Pochettino gaf toe dat Sánchez, die in december een schorsing van drie wedstrijden uitzat na direct rood tegen Watford, flirtte met rood en dat hij daarom wel moest ingrijpen: 'We maakten ons allemaal zorgen over zijn tweede gele kaart. De fans voerden de druk op de scheidsrechter op en dat kan een probleem worden. Daarom heb ik besloten Sánchez van het veld te halen.'

De Spurs-manager was opgelucht na de overwinning die zijn ploeg voorlopig de vijfde plaats heeft opgeleverd. Pochettino spaarde vanwege het uitputtende Premier League-programma de wat grieperige Harry Kane tegen de hekkensluiter en uitgerekend vervanger Llorente was met de 0-1 goud waard voor Tottenham, waar Dele Alli de eindstand op 0-2 bepaalde. Kane viel in de 68ste minuut nog in en kan donderdagavond volgens Pochettino mogelijk starten tegen West Ham United. 'We zagen dat hij het moeilijk had bij sprints, maar dit was een goede training voor hem. Hopelijk gaat het de komende 24 uur goed, zodat hij klaar is om te spelen tegen West Ham', aldus de Argentijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.