Spurs overleeft waterballet Swansea, glansrollen Carroll en Milivojevic

De Premier League dendert door deze dagen. In de 22ste speelronde maakte Tottenham Hotspur geen fout en trekken West Ham United en Crystal Palace de stijgende lijn van de laatste week door.

Swansea City - Tottenham Hotspur 0-2
De in bloedvorm verkerende Harry Kane begon bij Tottenham Hotspur op de bank tijdens het bezoek aan Swansea. De spits was de laatste dagen grieperig. Alleen bij nood zou Hurrikane eventueel kunnen invallen. Bij Swansea City begon de matchwinner van afgelopen zaterdag Luciano Narsingh, net als Leroy Fer, op de bank. Mike van der Hoorn stond wel in de basisopstelling van de onlangs aangestelde Carlos Carvalhal.

Het regende pijpestelen in Wales. Het kletsnatte veld werd gedurende de wedstrijd steeds lastiger te bespelen. Het was daarom ook niet verwonderlijk dat de eerste goal door middel van een kopbal tot stand kwam. Nota bene ex-Swansea-speler Fernando Llorente kopte na elf minuten raak uit een goed aangesneden vrije trap van Christian Eriksen. Uit de herhaling bleek dat dit wel in buitenspelpositie gebeurde. Het was zijn elfde doelpunt in zijn laatste twaalf wedstrijden in het Liberty Stadium. Tien daarvan waren namens Swansea. Hij juichte niet na zijn goal.

Na een half uur begonnen de eerste plassen zichtbaar te worden op het veld, waardoor het krachtvoetbal van Swansea beter tot zijn recht kwam dan het combinatievoetbal van Spurs. Het resulteerde in een paar kansjes, maar geen uitgespeelde mogelijkheden.

Na de pauze maakte Angél Rangel al na een paar minuten plaats voor Narsingh. The Swans bleven goed meedoen in de wedstrijd en kwamen in de 65ste minuut bijna op gelijke hoogte nadat de ex-PSV'er alleen op doelman Hugo Lloris afstormde. De aanvaller schoot echter tegen de keeper aan. Daarna mocht Kane toch nog invallen voor de moegestreden Llorente. Manager Mauricio Pochettino had toen Davinson Sánchez al gewisseld, omdat de ex-Ajacied dicht tegen zijn tweede gele kaart aanzat.

Toch bleef Swansea de gevaarlijkste ploeg. Ayew kwam nog een keer in scoringspositie en uit de daaropvolgende corner belandde de bal via de rug van Jan Vertonghen op de paal. Vlak voor tijd maakte Delle Alli aan alle twijfel een eind door in twee instanties raak te schieten.

Southampton - Crystal Palace 1-2
Bij Southampton geen Wesley Hoedt in de basis vanwege een hersenschudding die hij afgelopen week opliep na een botsing met Romelu Lukaku. En ondanks een lofzang van Roy Hodgson aan het adres van de drie Nederlanders van Crystal Palace, kon alleen Timothy Fosu-Mensah op een basisplaats rekenen.

De thuisploeg begon goed aan het duel. In de zeventiende minuut legde Jeremy Pied de bal terug, waarna Shane Long na een droogte van 324 dagen (1320 minuten) eindelijk weer eens raak schoot voor Southampton. Daar bleef het ook bij in het eerste bedrijf.

Na de rust kwam Patrick van Aanholt binnen de lijnen voor Yohan Cabaye. In de 69ste minuut maakten de bezoekers uiteindelijk gelijk. James McArthur schoot van dichtbij raak nadat Christian Benteke goed teruglegde met het hoofd. In de slotminuten van de wedstrijd was het Luka Milivojevic die uiteindelijk de wedstrijd met een prachtig schot besliste. Hij maakte zo zijn gemiste penalty in de blessuretijd tegen Manchester City van twee dagen eerder weer enigszins goed.

West Ham United - West Bromwich Albion 2-1
Chicharito begon op de bank bij West Ham United. Aan de andere kant waren er bij West Bromwich Albion geen verrassingen te bespeuren in de basiself. Wel hoopte de ploeg om eindelijk weer eens te winnen in de Premier League. De laatste winstpartij dateert immers nog steeds van 19 augustus.

Het waren de bezoekers die verrassend genoeg uitstekend begonnen aan het duel. James McClean schoot met enig fortuin raak na voorbereidend werk van José Rondón. Dit werd pas in de tweede helft ongedaan gemaakt door The Hammers. Andy Carroll kopte raak uit een voorzet van Aaron Cresswell.

In de 94ste minuut kroonde Carroll zich tot de held van de avond door een voorzet van Marko Arnautovic uit een moeilijke hoek knap binnen te schieten.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}