Pochettino in Parijs, met Alli, Eriksen én Messi?

Reacties

Mauricio Pochettino maakt zich op voor een dienstverband bij Paris Saint-Germain. In afwachting van witte rook worden de nodige (oude) bekenden in verband gebracht met een verhuizing naar Parijs.

Pochettino in Parijs, met Alli, Eriksen én Messi?
© Pro Shots

De bevestiging van PSG laat nog op zich wachten, maar het weerhoudt de (Franse) media er niet van druk te speculeren over welke spelers in het kielzog van Pochettino hun weg gaan vinden naar Parc des Princes. Want het is schijnbaar slechts een kwestie van tijd voordat de wisseling van de wacht zijn beslag krijgt.

Voor Pochettino wordt PSG de eerste klus sinds zijn ontslag bij Tottenham Hotspur in november 2019. Juist die tijd in Londen heeft de opvolger van Thomas Tuchel op het idee gebracht voor potentiële versterkingen van de Franse grootmacht.

Dele Alli heet volgens de Britse media de eerste versterking te worden voor Pochettino. De aanvallende middenvelder staat op een zijspoor bij Tottenham. De Engelse international kan niet rekenen op het vertrouwen van manager Jose Mourinho, die Alli na diens zeldzame optreden in de strijd om de League Cup publiekelijk fileerde. Een (tijdelijk) vertrek lijkt voor alle partijen de beste oplossing. Met de Parijse optie op tafel lijkt Alli de interesse van Everton naast zich neer te leggen.

Christian Eriksen is een andere oude bekende van Pochettino, die bij zijn huidige club weinig perspectieven heeft. De Deense international is dan ook op de markt. Zijn transfer naar Internazionale heeft niet gebracht wat beide partijen ervan hadden verwacht. De Italiaanse club staat daarom zeker open voor een voortijdig afscheid van de voormalig Ajacied, die 255 duels speelde onder Poch.

Naast de twee oude bekenden wordt een landgenoot van Pochettino in verband gebracht met een transfer naar de Franse hoofdstad. Volgens Le Parisien moet de beoogde opvolger van Tuchel helpen PSG helpen Lionel Messi te verleiden zijn carrière te vervolgen in Parijs. De aanvaller heeft weliswaar gezegd dat hij zich nu weer op zijn gemak voelt bij Barcelona, maar een zomers vertrek is daarmee niet uitgesloten. Een Parijse lokroep, inclusief warme woorden van zijn oude maatje Neymar, kan daarom zomaar leiden tot een samenwerking met Pochettino.

Eerst is het wachten op de bevestiging van de wisseling van de wacht. Want officieel is Tuchel nog de trainer van Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.