Pittige concurrentie voor PSV in jacht op Spierings

Reacties

Het is op dit moment allerminst zeker dat Stijn Spierings voor PSV kiest. De concurrentie uit het buitenland voor de 27-jarige middenvelder is flink.

Pittige concurrentie voor PSV in jacht op Spierings
© Pro Shots

Spierings is na een uitstekend seizoen met Toulouse, dat hij aan de eerste Franse beker in de clubhistorie hielp, transfervrij en heeft ook de belangstelling gewekt van diverse grote clubs in Frankrijk. Zo zou RC Lens, dat als nummer twee van afgelopen seizoen de Champions League ingaat, zijn pijlen hebben gericht op de Nederlander.

Ook in Italië en Spanje heeft Spierings opties. De voormalig speler van AZ, Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk is op de hoogte van de belangstelling van PSV en bracht ook een bezoek aan Eindhoven. Nu hij zijn transfervrije status kan verzilveren, is het echter geen uitgemaakte zaak dat hij ook daadwerkelijk in het Philips Stadion gaat voetballen.

PSV ziet in Spierings de mogelijke opvolger van Ibrahim Sangaré, die aan de vooravond van een transfer lijkt te staan. Opmerkelijk genoeg was Spierings bij Toulouse ook al de vervanger van de Ivoriaan, toen PSV hem in 2020 aantrok. Destijds maakte de Alkmaarder de overstap van Levski Sofia, dat hem tien maanden eerder bij RKC had weggekocht.

Of Spierings in navolging van de door Ajax vastgelegde Branco van den Boomen terugkeert naar Nederland, zal de tijd uitwijzen. De vraag is of het perspectief van een belangrijke rol in het elftal van de nieuwe trainer Peter Bosz opweegt tegen de financieel mogelijk aantrekkelijkere aanbiedingen van de buitenlandse concurrentie van PSV.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer S. Spierings
Meer over S. Spierings
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.