Pistool-incident aanleiding voor drastische FIFA-maatregel: Grexit

Reacties

De Griekse bond (EPO) heeft hard ingegrepen naar aanleiding van een pistool-incident. Maar het kon een FIFA-afvaardiging niet overtuigen met een mogelijke verbanning van het internationale podium tot gevolg.

Pistool-incident aanleiding voor drastische FIFA-maatregel: Grexit

PAOK-preses Ivan Savvidis kwam begin maart met een pistool het veld op om zijn onvrede over de arbitrage tot uitdrukking te brengen. Een afgekeurde treffer tegen rivaal AEK was de aanleiding voor de actie van de voorzitter. Het was het volgende ernstige incident dat het Griekse voetbal de laatste jaren in diskrediet brengt.

De nationale competitie werd drie weken stilgelegd. De Griekse bond kwam nu ook met een straf voor PAOK. Het gestaakte duel met AEK werd omgezet in een reglementaire 3-0 nederlaag. Een verbanning voor drie jaar werd op zijn plaats geacht voor Savvidis, die daarnaast een boete van honderdduizend euro kreeg opgelegd. PAOK moet bovendien drie punten inleveren en begint komend seizoen met -2. De komende drie thuisduels moeten zonder publiek worden afgewerkt.

Maar het Griekse voetbal wacht een nog veel zwaardere sanctie. De FIFA kreeg van speciaal afgezant Herbert Hübel het advies om Griekenland tot nader order te verbannen van het internationale podium. Dat geldt zowel voor de clubs als voor het nationale team. Het pakket maatregelen van de EPO werd onvoldoende geacht om de problemen het hoofd te bieden.

Over enkele maanden komt het advies van Hübel aan bod tijdens een FIFA-vergadering. Dan wordt besloten of het daadwerkelijk komt tot een Griekse verbanning, een Grexit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.