Griekse regering legt competitie stil na escalatie met pistool

Reacties

De Griekse regering heeft de Griekse Super League voor onbepaalde tijd stilgelegd. Die maatregel volgt op het uit de hand gelopen duel PAOK Saloniki - AEK Athene, waarbij PAOK-voorzitter Ivan Savvidis het veld betrad met een pistool.

Griekse regering legt competitie stil na escalatie met pistool

Om verdere escalatie op de velden te voorkomen, heeft de Griekse regering ingegrepen. Na gesprekken van Minister van Sport Georgios Vassiliadis met de voetbalbond en premier Alexis Tsipras is er besloten dat de competitie voorlopig niet hervat wordt.

'Beelden van mensen die gewapend een sportveld betreden zijn schadelijk voor PAOK en het voetbal in zijn geheel', aldus Vassiliadis in een verklaring. 'Dat soort extreme gebeurtenissen vragen om dappere beslissingen. Als het nodig is, zullen we overleggen met de UEFA om tot de juiste straf te komen.'

Aanleiding
In de slotfase van de wedstrijd ontspoorde de situatie volledig toen supporters het veld bestormden naar aanleiding van de beslissing van scheidsrechter Georgios Kominis om een doelpunt van PAOK-speler Fernando Varela af te keuren wegens buitenspel. De fans en voormalig lid van het Russisch parlement Savvidis, die een vuurwapen aan zijn riem droeg, bedreigden Kominis en de spelers van AEK.

De wedstrijd van zondag was vooraf al enorm beladen. Aanvankelijk zou PAOK met een puntenaftrek van drie punten en zonder fans aan het duel beginnen, nadat een PAOK-fan een object tegen het hoofd van Olympiakos-coach Óscar García gooide. Pas enkele uren voor het duel met AEK werd het beroep van PAOK geaccepteerd en werden de straffen teruggetrokken. Als de treffer van Varela niet was afgekeurd, zou PAOK waarschijnlijk door een zege op één punt van koploper AEK zijn gekomen.

PAOK-voorzitter Ivan Savvidis met een vuurwapen.
PAOK-voorzitter Ivan Savvidis met een vuurwapen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.