Boze voorzitter PAOK komt met pistool veld op

Reacties

De wedstrijd PAOK Saloniki – AEK Athene haalde zondag het einde niet na een bestorming van het veld door ontevreden fans van de thuisploeg. PAOK-voorzitter Ivan Savvidis bemoeide zich op het veld met het incident en deed dat met een pistool op zak. De competitie wordt mogelijk voor drie weken stilgelegd.

Boze voorzitter PAOK komt met pistool veld op

In de slotfase dacht Fernando Varela de score te hebben geopend met een kopbal. Aanvankelijk wees de scheidsrechter de treffer ook toe, om niet lang daarna de PAOK-treffer te annuleren wegens buitenspel. Die beslissing was aanleiding voor fans van de thuisploeg het veld op te gaan. Ook eigenaar Savvidis mengde zich in het gezelschap van enkele bodyguards tot twee keer toe in de strijd, waarbij zichtbaar was dat hij een pistool droeg. Hij gebood zijn spelers het veld te verlaten.

AEK claimde dat Savvidis de scheidsrechter heeft bedreigd, zoals ook gebeurde aan het adres van AEK-manager Vassilis Dimitriadis. De club weigerde vanwege de explosieve sfeer de wedstrijd te hervatten en heeft aangekondigd een klacht in te dienen bij zowel de UEFA als de FIFA. De Griekse bond heeft ook al een onderzoek gelast.

PAOK, dat eerder op de dag drie punten terugkreeg die waren afgetrokken wegens eerdere wanordelijkheden, kwam ook met een verklaring. 'Na wat er is gebeurd is voorzitter Ivan Savvidis bereid al de noodzakelijke procedures te doorlopen om het team en de begeleiders te beschermen tegen de dreigementen en aanvallen, waar ze aan zijn onderworpen', luidde het statement van PAOK.

De Griekse overheid gaat maandag met de bond om de tafel. Minister Giorgos Vasiliadis heeft de misdragingen veroordeeld. Mogelijk wordt de competitie pas hervat na de interlandperiode. De komende drie weken kunnen worden gebruikt om de gemoederen te kalmeren en maatregelen te nemen om dergelijke wantoestanden in de toekomst te voorkomen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.