Gewapende PAOK-voorzitter hangt megaschorsing boven het hoofd

Reacties

Ivan Savvidis, de PAOK Saloniki-voorzitter die afgelopen zondag met een pistool het veld opkwam bij het duel met AEK Athene, hangt een schorsing van vijf jaar boven het hoofd.

Gewapende PAOK-voorzitter hangt megaschorsing boven het hoofd

In de slotfase dacht PAOK de score te hebben geopend met een kopbal. Aanvankelijk wees de scheidsrechter de treffer ook toe, om het doelpunt niet lang daarna te annuleren wegens buitenspel. Die beslissing was aanleiding voor fans van de thuisploeg het veld op te gaan. Ook Savvidis mengde zich in het gezelschap van enkele bodyguards tot twee keer toe in de strijd, waarbij zichtbaar was dat hij een pistool droeg. Hij gebood zijn spelers het veld te verlaten.

De wedstrijd werd gestaakt, waarna de Griekse regering vervolgens de hele competitie stillegde. Savvidis bood later zijn excuses aan: 'Het spijt me zeer wat er gebeurd is. Mijn enige doel was om de PAOK-supporters te beschermen. Geloof me, ik wilde me niet bemoeien met de tegenstander of de scheidsrechter en ik heb zeker niemand bedreigd.'

De Griekse bond EPO meldt woensdag in een korte verklaring dat Savvidis wordt verdacht van het uiten van bedreigingen en het dragen van een wapen op het veld. De geboren Georgiër wordt mogelijk voor vijf jaar geschorst. PAOK hangt tevens een puntenmindering boven het hoofd.

FIFA
Ook de FIFA onderneemt actie. De wereldvoetbalbond overweegt zelfs om de Griekse clubs te verbannen uit de Europese competities. 'Het Griekse voetbal is op de rand van een klif', Herbert Hübel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.