Pirlo nu echt klaar voor de start bij Juventus

Reacties

De voorbereiding van Juventus op het nieuwe seizoen is bijna voorbij en enkele dagen voor de eerste Serie A-wedstrijd tegen Sampdoria weet trainer Andrea Pirlo dat hij ook officieel op de stoel van de trainer mag zitten. De coach van Juve is ruim een maand nadat hij werd aangesteld in Turijn geslaagd voor zijn trainerscursus.

Pirlo nu echt klaar voor de start bij Juventus
© Pro Shots
Juventus
Juventus
3 - 0
Sampdoria
Sampdoria

Met zijn nieuwe diploma op zak mag de 41-jarige trainer - met 116 interlands, 108 Champions League-duels en 495 Serie A-wedstrijden op zijn cv - officieel op het hoogste niveau als trainer aan de slag. Pirlo behaalde tijdens de cursus een bijna maximale score van 107 punten, alleen cursusgenoot Thiago Motta stond met 108 punten hoger in de uitslag. Andere cursusgenoten die slaagden waren Luca Toni en Cristian Chivu.

Pirlo werd op 8 augustus gepresenteerd als nieuwe trainer van Juventus, hij volgde de ontslagen Maurizio Sarri op. De Oude Dame werd vorig seizoen zoals vanzelfsprekend kampioen in Italië, maar werd in de achtste finale van de Champions League uitgeschakeld door Olympique Lyon. Pirlo kan met Juve zijn borst natmaken, in de tweede en derde speelronde van de Italiaanse competitie wacht de club meteen topwedstrijden tegen AS Roma en Napoli.

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.