Piqué lucht zijn hart over alles wat er misgaat bij Barcelona

Reacties

Gerard Piqué zorgt daags voor El Clásico voor nieuwe onrust bij Barcelona. De verdediger lucht in een uitgebreid gesprek met La Vanguardia zijn hart en haalt in dit interview weer eens hard uit naar de clubleiding. Vooral aan de zogeheten Barça-gate heeft Piqué een erg slecht gevoel overgehouden.

Piqué lucht zijn hart over alles wat er misgaat bij Barcelona
© Pro Shots

Wat was er ook alweer aan de hand? Cadena SER onthulde in februari dat Barcelona een pr-bureau had ingeschakeld om het imago van voorzitter Josep Maria Bartomeu op te poetsen. Dat gebeurde door andere (kritische) partijen in een kwaad daglicht te stellen. Ook Lionel Messi, Pep Guardiola en Piqué werden via Twitter en Facebook aangevallen, zodat Bartomeu er positief uit kon komen.

Barcelona reageerde woedend op de berichtgeving en eiste een rectificatie. Bartomeu heeft altijd ontkend dat er personen in zijn opdracht zijn aangevallen op social media en accountantskantoor PricewaterhouseCoopers concludeerde in een onderzoek dat er inderdaad geen sprake is geweest van een lastercampagne. Piqué is echter nog niet overtuigd, zo blijkt nu wel.

De 33-jarige verdediger, die deze week nog een nieuw contract tekende bij Barcelona, komt in het interview met La Vanguardia terug op Barça-gate. 'Ik zie dat mijn club geld heeft uitgegeven, geld dat ze nu aan ons terugvragen, om de eigen spelers te bekritiseren. Dat is schandalig', foetert Piqué. Zijn woede richt zich overigens niet op Bartomeu. 'Ik vroeg hem om uitleg en Josep vertelde mij dat hij er niets van af wist. Ik geloof hem. Maar nu zie je dat de persoon die verantwoordelijk is geweest voor het inhuren van deze diensten (adviseur Jaume Masferrer, red.) nog steeds bij de club werkt… Dat doet me veel pijn. Ik zeg dat hier omdat ik het de voorzitter eerder persoonlijk al heb verteld. Mijn relatie met de voorzitter mag nu dan wel goed zijn, maar er zijn altijd dingen die blijven hangen.'

Piqué zit niet alleen met Barça-gate in zijn maag. Ook de vertrekwens van Messi zit hem dwars. 'Ik heb in die periode niet veel contact met hem gehad, omdat het een persoonlijke beslissing was. Ik heb hem alleen gevraagd om vol te houden. 'Leo, het is een jaar, en dan komen er andere mensen…' Hoe is het mogelijk dat de beste speler uit de geschiedenis op een dag opstaat en een brief opstelt dat hij weg wil, omdat hij het gevoel heeft dat er niet naar hem geluisterd wordt? Dat is schokkend. Wat is er aan de hand? Leo verdient alles, het nieuwe stadion moet zijn naam gaan dragen en daarna die van een sponsor. Ik word hier zenuwachtig van.'

De mandekker is verder kritisch over het ontslag van Ernesto Valverde ('het lijkt mij niet logisch om een coach die succesvol is geweest middenin het seizoen weg te sturen') en over het feit dat mannen als Pep Guardiola, Carles Puyol, Xavi Hernández en Victor Valdés op dit moment niet aan de club verbonden zijn ('je moet dit soort mensen altijd behouden, ze maken deel uit van de clubgeschiedenis'). Toch tekende Piqué deze week een nieuw contract, waarbij hij een controversiële loonsverlaging accepteerde. 'De club heeft ons gemeld dat het door de coronapandemie veel zal lijden en Barcelona staat boven alles. De club heeft me alles gegeven en dus heb ik mezelf ter beschikking gesteld', legt de routinier uit.

Tot slot ging het ook nog over het sportieve deel. 'We bereikten de hemel toen we in 2015 de treble wonnen, maar vanaf dat moment is de club aan het vallen in plaats van groeien. Dat is geen aantrekkelijk gezicht', zei Piqué. 'We bereikten de bodem met de 2-8 nederlaag tegen Bayern München en we moesten vanaf dat moment allemaal resetten, om te kijken wat het beste is voor de club. Ik moet zeggen dat ik zeer goede gevoelens heb bij Ronald Koeman. Hij heeft een directe boodschap voor de kleedkamer en de arbeidsethos is toegenomen. We begonnen goed aan het seizoen, al was de nederlaag tegen Getafe een onverwachte klap. Laten we zien wat er in de Clásico gebeurt.'

Brandbrief
Ondertussen lekte een brandbrief van de spelersgroep, verstuurd door de vier aanvoerders – Lionel Messi, Piqué, Sergio Busquets en Sergi Roberto – uit in diverse Spaanse media. Zij richten zich tot Bartomeu. De club zou de salarissen vanwege de coronacrisis met nog eens dertig procent willen korten. De spelers komen daartegen in het verweer. Zij wijzen erop dat er al eerder flink is ingeleverd en dat de leiding dergelijke wensen volgens de wet niet zomaar kan afdwingen.

Barcelona
Barcelona
1 - 3
Real Madrid
Real Madrid
Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Piqué
Meer over Piqué
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.