Piqué haalt hard uit naar voormalig Barça-voorzitter Bartomeu

Reacties

Barcelona-verdediger Gerard Piqué heeft zich kritisch uitgelaten over voormalig voorzitter Josep María Bartomeu. De 59-jarige bestuurder had tot eind 2020 de leiding bij de Catalaanse club.

Piqué haalt hard uit naar voormalig Barça-voorzitter Bartomeu
© Pro Shots

Donderdag werd Piqué in gesprek met YouTuber Jordi Wild gevraagd naar Bartomeu. De ervaren verdediger nam daarbij geen blad voor de mond. 'Hij is een persoon met veel onzekerheden. Omdat hij iedereen tevreden wilde houden, kon hij geen nee zeggen. Hij kon niet omgaan met problemen', reageerde Piqué.

'Hij heeft in mijn gezicht gelogen over Barçagate', verwijst Piqué naar de onthullingen dat Barcelona onder Bartomeu het bedrijf I3 Ventures in dienst nam om zijn eigen sterspelers online zwart te maken. Daarmee moest Bartomeu in een beter daglicht komen te staan. De politie doet nog altijd onderzoek naar de betrokkenheid van Bartomeu en andere bestuurders.

'De club heeft mensen in dienst genomen om zijn eigen spelers te bekritiseren. Hij vertelde Leo Messi en mij dat hij daar niets vanaf wist. Wij zeiden dat we dat accepteerden en dat we hoopten dat hij in zou grijpen. Daarna kwamen we erachter dat hij weldegelijk precies wist wat er gebeurde. Dat hij in mijn gezicht gelogen heeft, is zo ernstig. Zeg me dan gewoon de waarheid in mijn gezicht en bied je excuses aan. Nu heb ik hem als een idioot zitten verdedigen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.