Piqué: 'Assist van Memphis was er een uit dankbaarheid'

Reacties

Gerard Piqué is opgelucht dat Barcelona door te winnen van Real Sociedad (4-2) goed aan het nieuwe La Liga-seizoen begonnen is. De centrale verdediger scoorde zelf, uitgerekend met dank aan Memphis Depay.

Piqué: 'Assist van Memphis was er een uit dankbaarheid'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 2
Real Sociedad
Real Sociedad

Het was Piqué die er in de aanloop naar Sociedad-thuis voor zorgde dat Memphis en Eric García konden worden ingeschreven. De 34-jarige Spanjaard leverde zoveel salaris in, dat er voldoende ruimte was om de twee transfervrije aanwinsten te registreren voor de Spaanse competitie. 'Dit is allemaal mogelijk gemaakt door een akkoord met Gerard Piqué, om zijn salaris significant te verlagen', liet Barça duidelijk weten bij de bekendmaking van het nieuws. Die voorgeschiedenis maakte de 1-0 zondagavond extra bijzonder. Piqué kopte raak uit een vrije trap van Memphis.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na de wedstrijd praatte Piqué via Twitch uitgebreid na. Hij vertelde ook over zijn gesprek met Memphis: 'Na de goal vertelde Memphis me dat zijn assist er een was uit dankbaarheid omdat hij met mijn hulp geregistreerd kon worden.'

De 103-voudig Spaans international was goed gestemd en maakte een opgeluchte indruk, al toonde hij zich ook kwetsbaar toen het over het vertrek van Lionel Messi ging. 'Natuurlijk is het lastig. Ik ken Leo al sinds mijn dertiende en hij heeft ons allemaal beter gemaakt. Nu moeten we het accepteren. Het is wat het is. We moeten allemaal een stap naar voren zetten', aldus Piqué.

Hij toonde zich optimistisch over de toekomst: 'Barça moet de blik richten op La Masía. Er komt een erg sterke generatie aan, met veel jonge spelers die een hoog niveau hebben. La Masía betekent alles voor ons, we kunnen dat niet over het hoofd zien.' Hij lichtte daarna Yusuf Demir, de achttienjarige Oostenrijker die overkwam van Rapid Wien, uit: 'Zijn manier van dribbelen lijkt op die van Messi. Hij is erg jong en heeft nu al een hoog niveau. Ik weet zeker dat hij Barça flink kan helpen.'

Barcelona gaat nu toewerken naar de wedstrijd van komend weekend. Zaterdag om 22.00 uur staat de lastige uitwedstrijd tegen Athletic de Bilbao op het programma voor de ploeg van trainer Ronald Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.