Koeman over eerste half uur tegen Sociedad: 'Beste Barça in vele jaren'

Reacties

Barcelona-trainer Ronald Koeman is zeer tevreden met het optreden van zijn ploeg in de openingswedstrijd van La Liga. De Nederlander vond het belangrijk om een goede indruk te maken in de eerste officiële wedstrijd na het vertrek van Lionel Messi.

Koeman over eerste half uur tegen Sociedad: 'Beste Barça in vele jaren'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 2
Real Sociedad
Real Sociedad

Dat lukte behoorlijk tegen Real Sociedad. Via goals van Gerard Piqué (op aangeven van Memphis Depay) en Martin Braithwaite (op aangeven van Frenkie de Jong) stonden de Catalanen bij rust al met 2-0 voor. In de slotfase van de tweede helft werd het nog even spannend, maar uiteindelijk won Barça verdiend met 4-2.

Koeman was achteraf op zijn persconferentie lovend over zijn ploeg. 'We weten dat we goed zijn aan de bal, maar we hebben heel hard gewerkt aan het druk zetten. Dat moeten we met zijn allen doen', aldus Koeman, die zijn ploeg in beide aspecten zag uitblinken in de openingsfase. 'Hoe wij gespeeld hebben in het eerste half uur, was het beste Barça dat ik in vele jaren gezien heb. Dit is het pad dat we willen volgen.'

De Nederlander had ook complimenten over voor doelpuntenmakers Martin Braithwaite en Gerard Piqué. 'Ik heb altijd gezegd dat Martin een voorbeeldprof is. Hij leeft voor het voetbal en werkt hard voor het team. En hij heeft zich ontwikkeld, niet alleen in zijn statistieken. Hij helpt ons met zijn spel: hij is snel en lastig te verdedigen. Ik ben erg blij dat ik spelers zoals hem heb', zei Koeman.

Hetzelfde geldt voor Piqué. De 34-jarige routinier werd deze week geroemd om zijn flinke loonoffer, waardoor onder anderen Memphis en Eric García konden worden ingeschreven voor La Liga. 'Piqué is de leider van dit team, dat was hij vorig jaar ook al. Door blessures kon hij niet spelen, maar hij is een voorbeeld voor de Catalanen', aldus Koeman.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.