Alba uitgefloten wegens vermeend loonconflict: 'De leugens doen me pijn'

Reacties

Jordi Alba heeft zondagavond zijn hart gelucht over zijn vermeende loonconflict met Barcelona. Onlangs lekte uit dat de 32-jarige linksback weigerde salaris in te leveren, wat hem door de supporters bepaald niet in dank wordt afgenomen.

Alba uitgefloten wegens vermeend loonconflict: 'De leugens doen me pijn'
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 2
Real Sociedad
Real Sociedad

Na de 4-2 zege op Real Sociedad schoof Alba aan bij de persconferentie. Daar sprak hij zijn blijdschap uit over de prima overwinning van zijn ploeg, maar al snel ging het over zijn persoonlijke situatie. Tijdens de wedstrijd in Camp Nou klonken er namelijk af en toe fluitconcerten wanneer Alba aan de bal kwam. Dat heeft alles te maken met zijn onderhandelingen met Barcelona. Een maand geleden kwam ineens naar buiten dat Alba dwars lag in de gesprekken over een loonoffer zoals Gerard Piqué deze week deed.

'Dat nieuws kwam naar buiten, maar tot een week of twee à drie geleden had niemand bij de club mij iets gevraagd. Ik heb de club altijd willen helpen, daar hoeft niemand aan te twijfelen. Ik ben hier al tien jaar en heb ook nog acht jaar in de academie gespeeld, dit is mijn thuis, de club van mijn leven en ik zal altijd helpen. Mensen mogen denken wat ze willen, dat kan ik niet controleren, maar de leugens die worden verteld doen me pijn', zei Alba.

'Mijn vertegenwoordigers zijn in gesprek met de club. Het akkoord met Piqué is nu afgehandeld vanwege de timing, maar alle vier de aanvoerders (Alba hoort daar sinds dit seizoen ook bij, red.) hebben het verlangen om te doen wat gedaan moet worden. De leugens irriteren me, ze vermoeien me. Het doet me pijn dat mijn familie die dingen moet horen, ik luister al naar leugens sinds het EK, nu heb ik geen andere keuze dan zelf mijn gezicht te tonen', aldus Alba.

'Er is veel over mij gesproken, maar ik vertel hier de waarheid. Ik ben nooit gebeld voor het EK, dat klopt niet. Dat mijn toewijding aan de club in twijfel wordt getrokken, irriteert me enorm. Aangezien de voorzitter hier nog niets over gezegd heeft, neem ik aan dat hij dat in de toekomst nog gaat doen', zei Alba. 'Ik zegt niet dat de club dingen gelekt heeft, maar het stoort me wel dat ze al over dit onderwerp spraken toen ik er nog niets vanaf wist.'

Piqué en Sergi Roberto bevestigden na de wedstrijd tegen Sociedad dat alle vier de aanvoerders van plan zijn een significant loonoffer te maken. 'Soms ontstaan er misverstanden, omdat wij niet veel naar buiten treden met ons verhaal', reageerde Piqué op de fluitconcerten voor Alba. 'Ik heb contact gehad met alle captains en we zullen gezamenlijk een akkoord met de club bereiken. Deze week was er haast bij geboden en was ik de eerste, maar de anderen zijn er ook toe bereid.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.