Pikant verlies Nagelsmann, Dortmund en Schalke tot het gaatje

In de tweede ronde van de strijd om de DFB Pokal was sprake van volop spektakel. De nodige Bundesliga-ploegen hadden nogal wat moeite om de laatste zestien te bereiken.

RB Leipzig
RB Leipzig
2 - 0
1899 Hoffenheim

Het bezoek van Hoffenheim aan RB Leipzig stond in het teken van trainer Julian Nagelsmann (foto). De oefenmeester van de bezoekers gaat volgend seizoen immers bij de thuisploeg aan de slag. De jonge Duitse coach, die voor Joshua Brenet een basisplaats in petto had, zal dan in ieder geval niet zijn entree maken als bekerwinnaar. Door twee goals van invaller Timo Werner verloor hij bij zijn toekomstig werkgever.

Borussia Dortmund
nv
3 - 2
Union Berlin

Eerder op de avond boekte Borussia Dortmund een zwaarbevochten zege. Union Berlin, uitkomende in de Tweede Bundesliga, poetste dankzij Sebastian Polter de goals van Christian Pulisic en Maximilian Philipp weg. Toen de fans zich opmaakten voor een penaltyserie, sleepte Dortmund de zege evenwel alsnog in de wacht. Een rake penalty van Marco Reus betekende de 3-2 en een plek bij de laatste zestien.

1. FC Köln
1. FC Köln
ns
1 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Het dit seizoen dramatisch presterende Schalke 04 schaarde zich ook bij de ploegen die zich plaatsten voor de achtste finale. De ploeg uit Gelsenkirchen had op bezoek bij 1. FC Köln wel een penaltyserie nodig. Die kwam er omdat Nabil Bentaleb met een rake strafschop in de 88ste minuut voor 1-1 had gezorgd. Omdat diezelfde Bentaleb na verlenging in de penaltyserie de enige was die vanaf elf meter miste, kon de zo bekritiseerde Mark Uth zijn ploeg met de beslissende strafschop naar de volgende ronde schieten.

Verhoek
Bij Duisburg deed John Verhoek van zich spreken. De Hagenaar opende de score voor zijn ploeg, die uiteindelijk met 0-3 zou winnen. Virgil Misidjan, die inviel bij 1. FC Nürnberg, bekert door na een zege op Hans Rostock.