Door Koeman gepasseerde Klaassen trefzeker in bekerduel

Davy Klaassen heeft woensdagavond op bezoek bij SC Weiche Flensburg 08 zijn derde doelpunt van het seizoen voor Werder Bremen gemaakt. De Nederlander, die door bondscoach Ronald Koeman niet werd opgenomen in de voorselectie voor de Nations League-duels van volgende maand met Frankrijk en Duitsland, benutte in het bekerduel een penalty.

Weiche Flensburg
1 - 5
Werder Bremen

Werder Bremen moest in de tweede ronde van de strijd om de DFB Pokal op bezoek bij de ploeg uit de Regionalliga Nord (het vierde niveau). Voor Bremen opende de veertigjarige routinier Claudio Pizarro de score. Ilidio deed namens de gastheer met de 1-1 wat terug, maar via Florian Kainz kwam de nummer vier van de Bundesliga weer op voorsprong.

Klaassen, die begon als aanvoerder, tekende op slag van rust voor de 1-3. De Nederlander mocht een penalty nemen en faalde niet. Voor de voormalige Ajacied was het zijn derde doelpunt van het seizoen in zijn elfde officiële wedstrijd. In de Bundesliga had hij immers in negen duels ook twee keer gescoord.

Eerder op de dag werd bekend dat Klaassen niet tot de voorselectie van Oranje behoorde. Vorige maand gaf Klaassen, die ruim een jaar geleden zijn laatste interland speelde, nog aan te beseffen dat hij zich bij Werder moet tonen aan Koeman. 'Ik heb in februari met de bondscoach gesproken en hij zei: "Als je weer speelt, ben je een optie." Ik geloof dat als ik goed blijf spelen, dat vanzelf weer komt', aldus de zestienvoudig Oranje-international destijds. Koeman, die Klaassen ooit naar Everton haalde, erkende dat Klaassen – mits op niveau – zeker een optie is voor Oranje.

Na rust bepaalde invaller Martin Harnik met twee goals de eindstand op 1-5 voor Werder, waardoor de formatie uit Bremen zich bij de laatste zestien van het Duitse bekertoernooi voegde.

Dinsdag werd er ook al gespeeld in het Duitse bekertoernooi. Wout Weghorst scoorde en Bayern München won maar nipt. Lees hieronder die verslagen nog eens terug.