Vierdeklasser maakt het Bayern nog lastig

Reacties

Bayern München heeft de derde ronde van de strijd om de DFB Pokal bereikt. De bekerhouder had beduidend meer moeite dan verwacht.

Vierdeklasser maakt het Bayern nog lastig
Rödinghausen
Rödinghausen
1 - 2
Bayern München
Bayern München

SV Rödinghausen, de nummer vijf in de Regionalliga West, zag bij de loting voor de tweede ronde in de strijd om de DFB Pokal de gebeden verhoord. Na het uitschakelen van Dynamo Dresden werd 'een zeer grote' club als volgende opponent gewenst. Het werd Bayern München.

De Beierse formatie - onder meer Robert Lewandowski en Joshua Kimmich kregen rust -  bevestigde aanvankelijk ook die status. Na minder dan een kwartier had Der Rekordmeister een ruime marge te pakken door goals van Sandro Wagner en Thomas Müller. De laatste deed dat uit een strafschop, die was toegekend na een overtreding op Renato Sanches. Halverwege de eerste helft mocht de Portugees aanleggen vanaf elf meter na een fout op Leon Goretzka. De lat stond een 0-3 in de weg en bood Rödinghausen nog enige hoop.

Die hoop groeide na de 1-2 van Linus Meyer kort na rust. Maar Bayern, waar Arjen Robben door een blessure aan de kant bleef, bleef meer pijn bespaard. De spelers van Rödinghausen speelden weliswaar de wedstrijd van hun leven, maar voor een stunt was het niet genoeg.

Jeffrey Gouweleeuw blijft in de race voor Duitse beker. FC Augsburg sleepte er op de valreep door een goal van Michael Gregoritsch verlengingen uit tegen FSV Mainz 05, dat tot twee keer toe een voorsprong uit handen gaf. In die extra minuten kroonde Caiuby zich tot matchwinner door op aangeven van invaller Alfred Finnbogason raak te koppen. Jean-Paul Boëtius, in de 87ste minuut ingevallen, kon de uitschakeling van Mainz niet voorkomen.

Rick van Drongelen bekerde met Hamburger SV door. Twee goals van Pierre Lasogga waren voor de club uit de Tweede Bundesliga genoeg om SV Wehen van een niveau lager op eigen veld te verslaan (3-0). Voor Jesper Verlaat is het Duitse bekertoernooi ten einde. De Nederlandse verdediger van SV Sandhausen kon niet voorkomen dat Heidenheim er met de winst vandoor ging (3-0).

Overige uitslagen

SV Wehen Wiesbaden
SV Wehen Wiesbaden
0 - 3
Hamburger SV
Hamburger SV
Heidenheim
Heidenheim
3 - 0
Sandhausen
Sandhausen
FC Augsburg
FC Augsburg
nv
3 - 2
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.