Weghorst pikt doelpunt mee en loopt één op twee

Reacties

Wout Weghorst heeft in de tweede ronde van het Duitse bekertoernooi zijn vijfde doelpunt van het seizoen meegepikt. De van AZ overgekomen spits bepaalde in de blessuretijd de eindstand op bezoek bij Hannover 96 in het voordeel van VfL Wolfsburg: 0-2.

Weghorst pikt doelpunt mee en loopt één op twee
Hannover 96
Hannover 96
0 - 2
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

De nummer tien van Duitsland moest in de tweede ronde op bezoek bij de nummer zestien. Al in de twintigste minuut mochten Weghorst & co juichen. Admir Mehmedi opende de score met een snoeihard schot in de korte (boven)hoek: 0-1. Vervolgens bleef het lang spannend en kon Weghorst pas in de 93ste minuut de nekslag uitdelen. De Oranje-international nam een bal net niet lekker aan, maar zorgde vervolgens al vallend dat er niet weggewerkt kon worden en frommelde de bal in het doel. 

Voor de Nederlandse spits was het zijn vijfde doelpunt van het seizoen. De overige vier goals maakte hij in de competitie, waarin hij in negen duels actief was. Weghorst scoort voorlopig dus eenmaal per twee duels.

Mede door de goal van de Nederlander heeft Wolfsburg zich dus bij de laatste zestien ploegen die strijden om de DFB Pokal geschaard. Dat geldt ook voor Hertha BSC, dat met Karim Rekik en Javairo Dilrosun van SV Darmstadt won (zie hieronder de overige uitslagen).

VI ging onlangs op bezoek bij Wout Weghorst. Lees hier de hele reportage.

Overige uitslagen

Chemie Leipzig
Chemie Leipzig
0 - 3
Paderborn
Paderborn
Ulm
Ulm
1 - 5
Fortuna Düsseldorf
Fortuna Düsseldorf
Darmstadt 98
Darmstadt 98
0 - 2
Hertha BSC
Hertha BSC
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.