Bundesliga-revelatie Dilrosun in voorselectie Oranje

Reacties

Bondscoach Ronald Koeman heeft Javairô Dilrosun opgenomen in de 31-koppige voorselectie voor de Nations League-duels met Frankrijk en Duitsland van volgende maand. De twintigjarige aanvaller van Hertha BSC is de enige nieuwe naam in het voorlopige keurkorps van Oranje.

Bundesliga-revelatie Dilrosun in voorselectie Oranje

Dilrosun maakte afgelopen zomer transfervrij de overstap van Manchester City naar de club uit Berlijn, waar de voormalig jeugdspeler van Ajax razendsnel uitgroeide tot basisspeler en in acht wedstrijden al goed was voor twee goals en drie assists in de Bundesliga. De linksbuiten speelde eerder deze maand nog mee bij Jong Oranje en drukte met een doelpunt en een assist toen zijn stempel op het uitduel met Letland (0-3 zege).

Ten opzichte van vorige maand ontbreekt Justin Kluivert in de voorselectie. De negentienjarige aanvaller, die de laatste duels bij AS Roma ontbrak met een blessure, mag zich melden bij Jong Oranje. Davy Pröpper en Terence Kongolo staan al langer aan de kant en ontbreken dus op de voorlopige lijst. Wesley Hoedt zit er wel weer bij. De 24-jarige verdediger van Southampton werd oktober vorig jaar voor het laatst geselecteerd.

Eredivisie-koploper en landskampioen PSV is met vijf spelers de hofleverancier van de voorselectie van het Nederlands elftal. Steven Bergwijn, Denzel Dumfries en Pablo Rosario staan na hun interlanddebuut van eerder deze maand opnieuw op de voorlopige lijst, net als doelman Jeroen Zoet en spits Luuk de Jong. Ajax is met vier spelers - Donny van de Beek, Daley Blind, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt - eveneens goed vertegenwoordigd.

Het Nederlands elftal speelt volgende maand de laatste twee duels in Groep 1 in Divisie A van de Nations League. Op 16 november is Frankrijk, in september met 2-1 te sterk in het Stade de France, de tegenstander in De Kuip. Op 19 november reist de equipe van Koeman af naar Gelsenkirchen, waar Duitsland wacht. Oranje heeft na twee wedstrijden drie punten dankzij de 3-0 zege van eerder deze maand op de Duitsers in Amsterdam. 

UEFA Nations League

Stand League A Groep 1 UEFA Nations League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
4
2
1
1
8-4
+4
7
2
Frankrijk
4
2
1
1
4-4
0
7
3
Duitsland
4
0
2
2
3-7
-4
2
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

de voorselectie per linie

Doel: Justin Bijlow (Feyenoord), Marco Bizot (AZ), Jasper Cillessen (Barcelona), Jeroen Zoet (PSV).

Verdediging: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Timothy Fosu-Mensah (Fulham), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Wesley Hoedt (Southampton), Matthijs de Ligt (Ajax), Kenny Tete (Olympique Lyon), Stefan de Vrij (Internazionale).

Middenveld: Donny van de Beek (Ajax), Frenkie de Jong (Ajax), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Pablo Rosario (PSV), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Tonny Vilhena (Feyenoord), Ruud Vormer (Club Brugge), Georginio Wijnaldum (Liverpool).

Aanval: Ryan Babel (Besiktas), Steven Bergwijn (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Javairô Dilrosun (Hertha BSC), Arnaut Danjuma Groeneveld (Club Brugge), Luuk de Jong (PSV), Quincy Promes (Sevilla), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.