Pijpers tegen VVV-Venlo al op de bank bij Willem II

Hoewel hij eerder deze week nog op vakantie was in Frankrijk zit Arno Pijpers zaterdagavond al als nieuwe hoofdcoach op de bank bij Willem II. Hij is door de Tilburgse club per direct aangesteld als opvolger van de ontslagen Fons Groenendijk.

Pijpers tegen VVV-Venlo al op de bank bij Willem II

'Zijn motivatie, enthousiasme en aanpak om Willem II te behouden voor de Eredivisie, gaven aanleiding om spoedig tot een akkoord te komen', zegt technisch directeur Henry van der Vegt op de website van de Tricolores. 'De definitieve vormgeving van de technische staf van het eerste elftal zal in de komende weken gestalte krijgen.'

Willem II hengelde in het verleden al twee keer eerder naar de diensten van Pijpers. In beide gevallen had de voormalige bondscoach van Estland en Kazachstan elders al een contract. In Tilburg zette Pijpers zijn handtekening onder een verbintenis tot het einde van het seizoen. Daarnaast hebben beide partijen de intentie uitgesproken om ook daarna met elkaar verder te gaan.

Willem II bereikte inmiddels overeenstemming met Groenendijk over de afwikkeling van diens contract. Edwin Hermans en Mark Schenning, die afgelopen zondag tegen FC Twente (1-0 nederlaag) als interim-trainers op de bank zaten, keren in principe terug in hun eigenlijke functies. Zij zullen Pijpers wel bijstaan tijdens zijn debuut tegen VVV-Venlo.

Voor Willem II is de wedstrijd van zaterdagavond zeer belangrijk. De Tilburgers pakten in de laatste tien wedstrijden slechts drie punten en bezetten de voorlaatste plaats in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen