'Pijpers opvolger van Groenendijk bij Willem II'

Arno Pijpers wordt deze week gepresenteerd als nieuwe coach van Willem II, meldt De Telegraaf. De vijftigjarige Rotterdammer volgt daarmee de vorige week ontslagen Fons Groenendijk op. Afgelopen zondag zat Mark Schenning op de Tilburgse bank tijdens het duel met FC Twente (1-0 verlies).

'Pijpers opvolger van Groenendijk bij Willem II'

Het is niet de eerste keer dat Willem II Pijpers probeert te strikken als coach. De oefenmeester koos er toen voor om als bondscoach van Kazachstan aan te blijven. 'Komt Willem II nog een keer, dan doe ik het wél', liet de coach destijds weten.

Pijpers begon zijn trainerscarrière bij Excelsior en via de amateurs van Olympia ging hij aan de slag bij het Nederlands elftal onder -19. Vervolgens combineerde hij het bondscoachschap van Estland met zijn taken als hoofdcoach van Flora Tallinn.

Na een korte periode als technisch directeur van FC Utrecht koos hij weer voor een gecombineerde functie. Nu in Kazachstan waar hij zowel de nationale ploeg als FC Astana onder zijn hoede had. Na zijn ontslag in Kazachstan volgde een dienstverband bij Zenit Sint-Petersburg waar Pijpers als hoofd opleidingen actief was..

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen