Pijnlijke stats voor Feyenoord na Klassieker, fraaie serie Ajax

Reacties

Ajax zette zondag Feyenoord opzij in De Klassieker. Een treffer van Ryan Gravenberch maakte het verschil. We staan met enkele feitjes stil bij de Eredivisie-topper.

Pijnlijke stats voor Feyenoord na Klassieker, fraaie serie Ajax
© Pro Shots

Voor Ajax is het de zestigste zege in een Eredivisie-Klassieker, duels in Rotterdam meegerekend. Feyenoord triomfeerde dertig keer in de beladen wedstrijd. Tot 38 keer toe leverde de clash geen winnaar op.

• Het wachten van Feyenoord op een competitiezege op bezoek bij Ajax duurt voort. Sinds de triomf in augustus 2005 wonnen de Rotterdammers nu al vijftien keer op rij niet in het onderkomen van de Amsterdammers: dertien nederlagen en twee gelijke spelen.

• Sinds de laatste Feyenoord-overwinning bij Ajax kwamen acht van de huidige Eredivisionisten wél tot winst in Amsterdam. PSV en FC Utrecht boekten in die periode liefst vier zeges.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Met de overwinning komt Ajax halverwege de competitie op 41 punten, net zoveel als vorig seizoen na zeventien speelrondes. Feyenoord blijft steken op 35 punten, wat er zeven meer zijn dan in 2019/20 in dit stadium van de Eredivisie.

• Dick Advocaat leed pas zijn tweede competitienederlaag als Feyenoord-trainer. Eerder ging het voor de Rotterdammers onder leiding van de 73-jarige keuzeheer alleen mis tegen Vitesse. Desondanks heeft Feyenoord nog altijd de meeste punten verzameld sinds de komst van Advocaat eind oktober 2019.

• Ryan Gravenberch is de eerste in Amsterdam geboren Ajacied in twaalf jaar die doel treft in een Klassieker in Eredivisie-verband. In 2009 kreeg zowel Urby Emanuelson als Gregory van der Wiel dat voor elkaar. Die wedstrijd eindigde in 5-1.

• Met zijn achttien jaar en 246 dagen werd Gravenberch de jongste speler met een treffer in De Klassieker sinds Viktor Fischer in januari 2013. Ook destijds werd de clash daags na een sneeuwbui afgewerkt.

• Door het verlies van Feyenoord is Vitesse de enige club die in 2021 nog geen averij heeft opgelopen. De Arnhemmers rekenden tot nu toe af met Heracles Almelo, FC Utrecht en FC Emmen.

Ajax heeft in liefst veertig van de laatste 41 Eredivisie-thuisduels met Feyenoord gescoord. Alleen in het seizoen 2014/15 lukte dat niet (0-0).

• Feyenoord heeft nu niet gescoord in zijn laatste vier Eredivisie-uitwedstrijden tegen Ajax. Vóór zondag eindigden de vorige uitgaves van dit duel in Amsterdam in 2-0, 3-0 en 4-0.

Ook in Amsterdam had Feyenoord weer pech met een inzet op het aluminium. Het past in het seizoen van de Rotterdammers.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.