Pijnlijke misser Pogba zorgt voor déjà vu United tegen Wolves

Reacties

Wolverhampton Wanderers mag zich met recht dé angstgegner van Manchester United noemen. Vorig seizoen werd er door de middenmoter al niet verloren van United en die lijn werd maandagavond doorgetrokken naar het nieuwe seizoen. Paul Pogba was de schlemiel bij United.

Pijnlijke misser Pogba zorgt voor déjà vu United tegen Wolves
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
1 - 1
Manchester United
Manchester United

Met de pijlsnelle Daniel James op de plek van Andreas Pereira leek Manchester United te willen gaan counteren tegen Wolverhampton Wanderers. Niet gek, aangezien de thuisploeg vorig seizoen met 2-1 van United won in de Premier League en het FA Cup-toernooi. Op Old Trafford werd het 1-1. Toch bleek in de praktijk dat United zich helemaal niet had aangepast.

De mannen van Solskjaer grepen vanaf de eerste minuut de controle en gaven angstgegner Wolverhampton geen meter ruimte. Met Harry Maguire als nieuwe leider van de achterhoede oogde United stabiel, terwijl de aanvallers Anthony Martial, Marcus Rashford, Jesse Lingard en James voor veel gevaar zorgden. De 0-1 in de 27ste minuut was dan ook volledig verdiend.

Na een heerlijke aanval gaf Rashford een afgemeten steekpass op Martial, die uit een moeilijke hoek in één beweging met links de score opende. Met pijn en moeite bleef Wolverhampton de rest van de eerste helft overeind, om vervolgens als herboren uit de kleedkamer te komen. Met de snelle en beresterke Adama Traoré binnen de lijnen was er plotseling niets meer over van het overwicht dat United voor rust had.

Anthony Martial viert de 0-1 voor Manchester United.
Anthony Martial viert de 0-1 voor Manchester United.

Manager Nuno Espirito Santo zag Wolverhampton het initiatief grijpen en dat sorteerde al snel effect. Raúl Jiménez kopte nog tegen de binnenkant van de paal in de 54ste minuut, een minuut later was het alsnog raak. Een ingestuurde corner werd teruggelegd richting Ruben Neves en de Portugees liet zijn grote specialiteit weer zien: van afstand schieten. Vanaf een meter of achttien stuurde Neves de bal via de onderkant van de lat de bovenhoek in: 1-1.

Uit het niets kreeg United dé kans om opnieuw op voorsprong te komen. Pogba dribbelde de zestien binnen en werd tegen de grond gewerkt door Conor Coady: penalty. De Franse sterspeler van The Red Devils besloot de strafschop zelf te nemen, maar zag Rui Patrício zijn inzet keren. Daarmee toonde Pogba andermaal aan bepaald geen specialist te zijn. Van zijn laatste elf penalty's in de Premier League miste hij er vier. Opvallend was nu dat Rashford, die tegen Chelsea nog feilloos een strafschop benutte, de bal eigenhandig aan Pogba gaf voor deze penalty.

De laatste twintig minuten leverden kansen op voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet. Zo beet Manchester United zich wederom stuk op Wolverhampton Wanderers en is al in de tweede wedstrijd van het seizoen het eerste puntenverlies een feit. Bovendien mag er inmiddels van een uitcomplex gesproken worden bij de ploeg van Solskjaer, want de laatste uitzege in de Premier League dateert van 27 februari, toen Crystal Palace met 1-3 werd verslagen.

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
38
32
3
3
85-33
+52
99
2
Manchester City
38
26
3
9
102-35
+67
81
3
Manchester United
38
18
12
8
66-36
+30
66
4
Chelsea
38
20
6
12
69-54
+15
66
5
Leicester City
38
18
8
12
67-41
+26
62
6
Tottenham Hotspur
38
16
11
11
61-47
+14
59
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Meer Wolverhampton Wanderers
Meer over Wolverhampton Wanderers
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.