Bayern München heeft zaterdag geprofiteerd van het onverwachte slippertje van Borussia Dortmund. Schalke 04 was niet bij machte de Beierse formatie pijn te doen.

Bayern München
3 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Jeffrey Bruma kwam zaterdag voor het eerst namens Schalke 04 aan de aftrap in de Bundesliga. Voor de Nederlander, in januari gehuurd van VfL Wolfsburg, was het zijn vierde duel met Bayern in München. Hij zal niet met veel genoegen terug hebben gedacht aan zijn eerdere (verloren) confrontaties in het shirt van Hamburger SV (5-0 en 9-2) en VfL Wolfsburg (5-0).

De start van het duel zal bij Bruma de vrees voor een nieuwe afstraffing wel hebben gevoed. Want in de elfde minuut stond een voortvarend gestart Bayern met 1-0 voor. Bruma had daar bovendien de hand in, want hij kreeg de Bayern-treffer op zijn naam. In een poging Robert Lewandowski van het scoren af te houden tikte hij de bal achter zijn eigen goalie.

Een andere basisdebutant bij Schalke in de Bundesliga, Ahmed Kutucu, zorgde halverwege de eerste helft voor een onverwachte wending in de vorm van de gelijkmaker. De achttienjarige Turk stond aan het einde van een aanval van de gasten, die begon met een gewonnen kopduel van Bruma in het eigen strafschopgebied.

Het bleek in de eerste helft niet meer dan een spaarzame opleving van Schalke. Bayern had twee minuten na de gelijkmaker orde op zaken gesteld. Na een heerlijke kaats van James Rodríguez kwam Lewandowski vrij om de 2-1 te maken. Voor de Pool was het zijn honderdste treffer in dienst van Bayern.

Met de magere marge op zak zocht Bayern geduldig naar een gaatje in de defensie van Schalke 04, dat zeker kort na rust gevaarlijk uit de hoek kwam. Zo was Bruma in de 54ste minuut dicht bij de 2-2. Zijn kopbal eindigde op de paal. Twee minuten later incasseerde Schalke de genadeklap. Lewandowski probeerde het met een omhaal en zag dat zijn poging de assist werd voor de 3-1 van Serge Gnabry.

Het was de doodsteek voor de wedstrijd. Ondanks de achterstand hield Schalke veel man achterin, waar Bayern met de handrem erop de aanval zocht. Het spektakel bleef zo achterwege. De Beierse aanhang kon desondanks met een prima gevoel naar huis.

De zege maakte de mooie zaterdag voor Bayern compleet. De eerste opsteker was kort voor de aftrap in de Allianz Arena gekomen. Borussia Dortmund had een zekere zege uit handen gegeven tegen Hoffenheim (3-3). Bayern snoepte zo met het succes tegen Schalke wat af van de achterstand en staat op vijf punten van de koploper.