Pieters begrijpt selectiebeleid niet: 'Denk dat ze me niet mogen'

Reacties

Erik Pieters heeft zijn beklag gedaan over het selectiebeleid van Dick Advocaat en de vorige bondscoaches. De 29-jarige linksback van Stoke City speelde op 4 september 2014 voor het laatst voor Oranje en vindt zijn afwezigheid moeilijk te begrijpen.

Pieters begrijpt selectiebeleid niet: 'Denk dat ze me niet mogen'

Waar Daley Blind zaterdagavond tegen Wit-Rusland linksback was en reserve Nathan Aké het alternatief was, was hun Premier League-collega Pieters zondagochtend te gast bij De Tafel van Kees. Daar werd de vleugelverdediger gevraagd wat volgens hem de reden is dat hij telkens gepasseerd wordt. 'Het is lastig, want ik vind dat ik Nederlands elftal-waardig ben. Ik denk dat de trainers mij niet mogen. Waarom niet? Ik heb geen idee. Die vraag moet je niet aan mij stellen', antwoordde de voormalige PSV'er.

Pieters vertrok in 2013 uit Eindhoven en is sindsdien vrijwel altijd zeker geweest van een basisplaats bij Stoke City. Ook dit seizoen miste hij bij de middenmoter nog vrijwel geen minuut in de Premier League. 'Ik doe mijn best bij de club en dat is de enige plek waar ik het kan laten zien. Het kan dat ik niet goed genoeg ben in hun (technische staf Oranje, red.) ogen', aldus Pieters.

Stoke speelt dit seizoen vaak in de inmiddels in Engeland welbekende 3-4-2-1-formatie. Pieters is daarbij de loper die de linkerflank bestrijkt en dat helpt hem mogelijk om te laten zien dat hij aanvallend van toegevoegde waarde kan zijn voor Oranje. Want dat is het veelgehoorde verwijt, dat hij te verdedigend is om bij het Nederlands elftal de linksback te zijn.

Pieters: 'Op mijn positie ben je in eerste instantie verdediger. Vroeger toen ik bij Oranje speelde had je gewoon buitenspelers die heel veel creëerden. Mijn belangrijkste taak is toch dat ik verdedig? Als dat goed zit, ga ik aanvallen. Zolang mijn verdedigen niet op orde is, kan ik moeilijk aanvallen. Dat je een bal om je oren krijgt en met 1-0 achterstaat. Dat doe ik gewoon niet. Misschien ben ik dan niet de moderne back die ze zoeken.'

'Optreden onthutsend Nederland in Borisov is bijna gênant'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.