Pierre-Emerick Aubameyang, sneller dan Usain Bolt

Reacties

Vorig seizoen scoorde hij 39 keer in 49 duels voor Borussia Dortmund. Dit seizoen staat de teller halverwege op twintig treffers in 22 wedstrijden. Pierre-Emerick Aubameyang is in Duitsland uitgegroeid tot een van de beste aanvallers ter wereld. In de nieuwe VI en op VI Pro staat in aanloop naar de strijd om de Afrika Cup een uitgebreid verhaal over de topspits uit Gabon.

Pierre-Emerick Aubameyang, sneller dan Usain Bolt

Excentriek. Dat is het woord dat hem misschien het best omschrijft. De 27-jarige aanvaller rijdt in een gouden Lamborghini, heeft het continent Afrika op zijn rug getatoeëerd, laat zijn kapper speciaal overvliegen, figureerde in een clip van zijn broer en juicht als Spiderman of Batman. De showman heeft echter ook een andere kant. Die van harde werker die de lessen van zijn trainers serieus neemt en als een van de weinigen na elke training blijft hangen om te werken aan zijn trap.

'Ik ben blij met de goals die ik heb gemaakt. Daarmee heb ik bewezen meer te zijn dan iemand die heen en weer kan rennen op de flank. Er waren toch wat twijfels hier bij Dortmund of ik een spits kon zijn. De extra arbeid na elke training werpt zijn vruchten af. Je moet blijven oefenen en investeren in jezelf. Een andere weg is er niet.'

Bekijk hieronder een videoclip met onder anderen rollen voor Pierre-Emerick Aubameyang en Marco Reus.

Saint-Étienne wilde Aubameyang vier jaar geleden aan Newcastle United verkopen. De spits koos uiteindelijk voor het lagere bod van Borussia Dortmund. Op advies van zijn vader, vroeger zelf voetballer en international van Gabon. Die had de speelstijl van Jürgen Klopp gezien en geconcludeerd dat zijn zoon beter af was in het Signal Iduna Park.

Snelle auto's, snelle kapsels en vooral snelle benen. Tijdens het trainingskamp van Borussia Dortmund in Bad Ragaz in 2013 klokte Aubameyang 3,7 seconden na een sprint van dertig meter. Experts rekenden na dat de Gabonees op de eerste dertig meter achthonderdste sneller was dan Usain Bolt tijdens zijn gouden race in Berlijn in 2009 toen hij een verbluffend wereldrecord liep van 9,58. 'Of dat me sneller maakt dan Bolt, ik weet niet. Misschien. Maar we weten allemaal dat er geen maat staat op Usain. Een sprint tegen elkaar? Ik hoop het! Dat zou een leuke uitdaging zijn.'

Pierre-Emerick Aubameyang is deze maand niet te bewonderen in de Bundesliga, maar op het toernooi om de Afrika Cup in zijn vaderland Gabon. In de nieuwe VI en op VI Pro staat een uitgebreid verhaal over de spits van Borussia Dortmund.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.