Pierie ging aan neus PSV voorbij

Reacties

PSV had ook meer dan gemiddelde belangstelling voor Kik Pierie. Trainer Mark van Bommel zag hoe de verdediger een andere keuze maakte.

Pierie ging aan neus PSV voorbij

De achttienjarige Pierie heeft gekozen voor Ajax als volgende stap in zijn carrière. De verdediger van SC Heerenveen, die alleen nog moet tekenen in Amsterdam, stond ook op het lijstje in Eindhoven. 'Wij hadden ook interesse in Pierie', bevestigde Van Bommel. 'Ik baal er niet van dat hij naar Ajax gaat.'

PSV hoopt Ajax wel te kunnen aftroeven in de strijd om Edson Álvarez. De 21-jarige Mexicaanse verdediger van Club América staat ook op de Amsterdamse radar, maar de Eindhovenaren lijken mede vanwege hun Mexicaanse banden het snelste te kunnen handelen.

Na Carlos Salcido, Héctor Moreno, Andrés Guardado, Maza Rodríguez, Hirving Lozano en Erick Gutiérrez zou Álvarez zomaar de zevende Mexicaan in Eindhovense dienst kunnen worden. PSV is met afstand de populairste Nederlandse club in Mexico en een mooie bijkomstigheid is dat met de komst van Álvarez die populariteit niet alleen wordt verstevigd, maar straks ook commercieel meer en meer wordt verzilverd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.