PSV hoopt met Álvarez volgende Mexicaan te begroeten

Reacties

PSV heeft verregaande interesse in Edson Álvarez. De 21-jarige centrale verdediger van Club América zou na de zomer de defensie van de Eindhovenaren moeten versterken.

PSV hoopt met Álvarez volgende Mexicaan te begroeten

De naam van de Mexicaans international – Álvarez speelde twintig interlands – zong in de winterstop al rond bij PSV, maar de vraagprijs bleek destijds het struikelblok. De koploper zou ongeveer tien miljoen euro moeten betalen voor Álvarez. De verwachting is dat technisch manager John de Jong de komende maanden met onder anderen Hirving Lozano en Steven Bergwijn enkele zeer lucratieve uitgaande transfers doet. Het bedrag voor Álvarez mag dan geen problemen opleveren.

Bij PSV zou Álvarez wellicht de opvolger worden van Daniel Schwaab. De Duitser heeft een nieuwe aanbieding van PSV in beraad, maar de kans is aanwezig dat hij vanwege privé-omstandigheden terug wil naar zijn familie in Duitsland. Via de zakenpartners Fulco en Nathan van Kooperen had PSV voor de winterstop al een eerste onderhoud met de zaakwaarnemer van Álvarez.

De Mexicaan - vorig jaar actief op het WK in Rusland - is nog jong, maar wordt in eigen land bejubeld vanwege zijn volwassen spel. De centrale verdediger is multifunctioneel en kan ook als rechtsback en controlerende middenvelder spelen. Álvarez zelf wil heel graag de stap naar Europa maken en heeft de clubs voor het uitzoeken. Naast PSV hebben bijvoorbeeld ook Ajax en Internazionale belangstelling. De Brabanders lijken echter het snelst zaken te willen doen.

Europa
Gerardo Tata Martino, de nieuwe bondscoach van Mexico, liet onlangs nog weten dat hij denkt dat Álvarez klaar is voor de stap naar Europa. 'Als ik een naam zou moeten noemen, is dat Edson Álvarez. Hij heeft WK-ervaring, is een vaste basiskracht bij een groot instituut als Club América en is een speler die je centraal achterin en op het middenveld opties geeft. Hoe ik het bekijk, is hij er klaar voor.'

Na Carlos Salcido, Héctor Moreno, Andrés Guardado, Maza Rodríguez, Hirving Lozano en Erick Gutiérrez zou Álvarez zomaar de zevende Mexicaan in Eindhovense dienst kunnen worden. PSV is met afstand de populairste Nederlandse club in Mexico en een mooie bijkomstigheid is dat met de komst van Álvarez die populariteit niet alleen wordt verstevigd, maar straks ook commercieel meer en meer wordt verzilverd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.