Ajax wil komst Pierie spoedig bekend maken

Reacties

Een overgang van Kik Pierie naar Ajax laat niet lang meer op zich wachten. De achttienjarige verdediger van SC Heerenveen was vandaag op De Toekomst in Amsterdam om de laatste details van de transfer af te ronden. De verwachting is dat de overgang op korte termijn openbaar wordt gemaakt.

Ajax wil komst Pierie spoedig bekend maken

Pierie heeft bij Heerenveen nog een contract tot medio 2020. Hij is bij Heerenveen, waar hij de complete jeugdopleiding doorliep, bezig aan zijn tweede seizoen als basisspeler. Hij fungeerde in die periode zowel als linksback als linker centrale verdediger. Op die laatste plek ligt zijn voorkeur.

In de gesprekken tussen Ajax en Heerenveen is ook de toekomst van Dennis Johnsen ter sprake gekomen. Heerenveen wil de Noorse Ajax-huurling graag permanent inlijven, maar niet als onderdeel van de transfer van Pierie. Johnsen speelt sinds januari op huurbasis in Friesland en Heerenveen bedong destijds een optie tot koop.

Scherpen
Behalve Pierie verwacht Ajax ook op korte termijn Kjell Scherpen als aankoop te presenteren. De negentienjarige doelman van FC Emmen staat al langere tijd in de nadrukkelijke belangstelling van de Amsterdammers. Onlangs legde de club ook al Razvan Marin vast. De 22-jarige Roemeense middenvelder komt komende zomer over van Standard Luik.

Pierie: 'Het zijn jongensdromen om bij Ajax en Barça te spelen'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.