Petrovic ziet om drie redenen kansen voor ADO in De Kuip

Reacties

Hoewel ADO Den Haag het eerste competitieblok afsloot met een teleurstellend gelijkspel tegen Heracles Almelo (1-1), reist de ploeg van Zeljko Petrovic zondag met een zelfverzekerd gevoel naar De Kuip. Het duel met Feyenoord kan met recht een topper worden genoemd.

Petrovic ziet om drie redenen kansen voor ADO in De Kuip

Bij winst van de geel-groenen gaan ze de ongeslagen koploper immers voorbij op de ranglijst. Op dit moment bedraagt het gat tussen de nummers één en drie twee punten. Om drie redenen is Petrovic ervan overtuigd dat zijn elftal kans heeft tegen de Rotterdamse club: ADO Den Haag pakt niet alleen punten, maar voetbalt over het algemeen ook prima. Op de van een buikspierblessure herstellende Dion Malone na kan hij putten uit een volledige selectie. En vorig seizoen liet ADO al zien dat winnen in De Kuip (0-2) mogelijk is. 'Maar we hebben niet de arrogantie dat we zomaar even zullen winnen tegen Feyenoord', tempert Petrovic al te veel verwachtingen.

Mocht ADO in die wedstrijd een penalty krijgen, dan is het de vraag of Mike Havenaar plaatsneemt achter de bal. Petrovic gaat in gesprek met zijn spits, die tegen Heracles de mogelijkheid onbenut liet om ADO vanaf elf meter naar het koploperschap te schieten. Bij een 1-1 stand ging zijn Panenka over. Het heeft er alle schijn van dat Petrovic nu een ander aanwijst als eerste strafschopnemer. Petrovic: 'Een penalty kun je altijd missen. Maar de wijze waarop Mike 'm miste, via een Panenka, past niet bij ADO. Van Mike wil ik weten hoe hij daar zelf tegenaan kijkt. Want uiteraard wil ik dat Mike meedenkt. Hij is voor ons een heel belangrijke speler.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.