Penaltymisser Nainggolan zet streep door twee extra Milanese derby's

Reacties

Stefan de Vrij kan de Coppa Italia voor dit seizoen vergeten. Internazionale werd donderdag na een strafschoppenserie uit het Italiaanse bekertoernooi gekegeld door Lazio. 

Penaltymisser Nainggolan zet streep door twee extra Milanese derby's
Internazionale
Internazionale
ns
1 - 1
Lazio
Lazio

Dat de laatste kwartfinale van de strijd om de Coppa Italia niet al binnen negentig minuten beslist werd kwam vooral door een geweldig optreden van Inter-keeper Samir Handanovic en onbegrijpelijke missers van Inter-aanvallers Antonio Candreva en Lautaro Martínez. Lazio was in de reguliere speeltijd de bovenliggende partij, maar Handanovic verrichtte de ene na de andere redding. Hij hield Inter, zonder de afwezige De Vrij, daarmee op de been.

Maar hoeveel Handanovic ook te doen kreeg, de grootste kansen waren toch echt voor Inter. Candreva kreeg de bal van dichtbij niet tussen de palen en in blessuretijd miste Lautaro Martínez zelfs voor een leeg doel. De bekerwedstrijd werd daardoor met een halfuur verlengd en in het tweede kwartier werd uitblinker Handanovic dan toch gepasseerd. Het schot van Ciro Immobile werd van richting veranderd en vloog in het doel. Dit leek voldoende te zijn voor de zege, maar in extremis viel toch nog de gelijkmaker.

In de 124ste minuut kreeg Inter een penalty. Danilo D'Ambrosio werd naar de grond gebracht door Sergej Milinkovic-Savic en Mauro Icardi schoot vanaf elf meter raak. Stefan Radu kreeg vanwege hevige protesten een rode kaart en mocht daardoor niet aanleggen in de strafschoppenserie die volgde. In deze penaltyreeks kwam alles toch nog goed voor Lazio: Radja Nainggolan ging op het beslissende moment in de fout. 

Met de overwinning van Lazio is het deelnemersveld voor de halve finales van de strijd om de Coppa Italia bekend. AC Milan speelt in de volgende ronde twee wedstrijden tegen Lazio, Fiorentina neemt het op tegen Atalanta Bergamo. Laatstgenoemde ploeg schakelde woensdag verrassend Juventus uit. Daardoor krijgt de Coppa Italia sowieso een andere winnaar dan in de afgelopen vier seizoenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.