Sensatie Atalanta maakt einde aan Coppa-heerschappij Juventus

Reacties

De Coppa Italia gaat voor het eerst in vijf jaar naar een andere ploeg dan Juventus. De ploeg van Massimiliano Allegri werd woensdag in de kwartfinale van het toernooi verrassend uitgeschakeld door Atalanta Bergamo.

Sensatie Atalanta maakt einde aan Coppa-heerschappij Juventus
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
3 - 0
Juventus
Juventus

Juventus slaagde er eind december in de Serie A al niet in om te winnen van Atalanta (2-2) en wist dan ook dat het de borst kon natmaken voor de bekerwedstrijd van woensdagavond. Allegri leek de juiste strijdwijze voor zijn ploeg echter niet te hebben gevonden, want Atalanta (met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis) was in de openingsfase de bovenliggende partij. Juventus-doelman Wojciech Szczesny moest constant bij de les blijven.

Na 27 minuten raakten Juventus (Giorgio Chiellini) én Atalanta (Josip Ilicic) een belangrijke speler kwijt door blessureleed. João Cancelo kwam binnen de lijnen voor Chiellini en een fout van de Portugees had de 1-0 tot zijn gevolg. Cancelo verloor de bal aan Timothy Castagne en zag de Belg hard raak schieten. Twee minuten later verdubbelde Duván Zapata de score. Allegri was woest en werd naar de tribune gestuurd, omdat hij zijn jasje op het veld had gegooid.

Juventus kwam in het restant van de eerste helft niet verder dan wat gevaar uit vrije trappen en probeerde de druk in de tweede helft op te voeren. Daniele Rugani kwam dicht bij een doelpunt met kopbal, terwijl Sami Khedira voor gevaar zorgde met een volley. Ronaldo kwam nauwelijks in het stuk voor en hij zag Zapata vijf minuten voor tijd voor de beslissing zorgen. De spits passeerde Szczesny en schoof de bal in het lege doel.

Door de verrassende nederlaag is Juventus, winnaar van de Italiaanse Supercup, niet langer in de race voor de zogenaamde 'quadruple'. De aandacht van de ploeg van Allegri gaat nu uit naar het landskampioenschap en de Champions League. Atalanta, dat de Coppa Italia in 1963 voor het eerst én laatst won, speelt in de halve finale van het bekertoernooi tegen Fiorentina. La Viola veegde eerder deze woensdag AS Roma van de mat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.