Kluivert en Karsdorp kunnen Coppa vergeten na enorme afstraffing Roma

AS Roma is woensdag op zeer pijnlijke wijze uitgeschakeld in het toernooi om de Coppa Italia. De formatie van trainer Eusebio Di Francesco ging keihard onderuit op bezoek bij Fiorentina.

Fiorentina
Fiorentina
7 - 1
AS Roma
AS Roma

De drie aanwezige Nederlanders (Kevin Diks bij Fiorentina en Rick Karsdorp en Justin Kluivert bij Roma) zaten allemaal op de bank. Tijdens het kijken van de eerste helft een drankje halen was niet verstandig voor de toeschouwers, want de kans was groot dat men dan een doelpunt zou missen. Na zeven minuten was het al raak voor de thuisploeg. Kevin Mirallas werd aan de linkerkant diep gestuurd en vond met een lage pass Federico Chiesa, voor wie de bal binnentikken een koud kunstje was.

Mirallas en Chiesa vonden elkaar ruim tien minuten later weer, maar dan aan de andere kant. De aanvaller ging alleen op het doel af na een pass van Mirallas en werkte de bal koeltjes achter keeper Robin Olsen. Roma bracht de spanning vervolgens terug na een fraai afstandsschot van Aleksandar Kolarov, maar doordat de defensie van de bezoekers zich vijf minuten later opnieuw liet aftroeven, werd de marge weer twee. Luis Muriel schoot raak op aangeven van Cristiano Biraghi.

In een poging het tij na rust te keren bracht Di Francesco Edin Dzeko in als extra aanvaller, maar dat haalde niet veel uit. Sterker nog, de aanvaller haalde het einde van de wedstrijd niet eens. Hij kreeg na ruim zeventig minuten een rode kaart vanwege een woede-uitbarsting richting de scheidsrechter. Daarvoor had Marco Benassi er al 4-1 van gemaakt. Na de rode kaart liep Fiorentina verder uit. Chiesa completeerde zijn hattrick (5-1) en invaller Giovanni Simeone scoorde in de slotfase twee keer, waardoor het in 7-1 eindigde.

Roma gaat komende zondag in de Serie A op jacht naar herstel als AC Milan op bezoek komt. De Romeinen staan op de vijfde plaats met slechts één punt minder dan Milan. Fiorentina speelt een uitwedstrijd tegen Udinese.