Weergaloze basisdebutant Piatek houdt Milan op prijzenjacht

Reacties

Napoli is er dinsdagavond wederom niet in geslaagd van AC Milan te winnen. In de Serie A werd het afgelopen zaterdag 0-0, in het toernooi om de Coppa Italia pakte Milan zelfs het volle pond dankzij een ontketende Krzysztof Piatek.

Weergaloze basisdebutant Piatek houdt Milan op prijzenjacht
AC Milan
AC Milan
2 - 0
Napoli
Napoli

Piatek stond dinsdag voor het eerst in de basis bij AC Milan. De Poolse spits werd vorige week voor 35 miljoen euro overgenomen van Genoa, waar hij in de eerste seizoenshelft met dertien doelpunten uitgroeide tot dé sensatie van de Serie A. De vraag was of de transfer na zes goede maanden niet wat snel kwam voor Piatek. Het antwoord volgde tegen Napoli: nee.

Zijn eerste poging, een volley, vloog nog naast het doel, maar poging twee was wel raak. Nikola Maksimovic kreeg een bal niet goed weg en Piatek toonde zich in de elfde minuut ijzig koel: 1-0. Zijn tweede doelpunt, een kwartier later, was een stuk fraaier. De Pool was Kalidou Koulibaly te snel af en schoof de bal behendig in de hoek.

Zo maakte Piatek in zijn eerste 46 AC Milan-minuten meer doelpunten dan zijn voorganger Gonzalo Higuaín in diens laatste twaalf wedstrijden voor de club. Higuaín speelt inmiddels voor Chelsea, bij AC Milan heerst de Piatek-koorts. Dat werd eens te meer duidelijk bij de publiekswissel van Piatek, tien minuten voor tijd. Het zeer matig gevulde San Siro ging staan en liet zich horen.

De doelpunten van Piatek bleken tegen Napoli ruim voldoende voor een plek in de halve finale van het bekertoernooi. Zijn toekomstige doelpunten moeten dit seizoen zorgen voor een plek bij de eerste vier in de Serie A en de bijbehorende plaatsing voor de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.