Piatek volgt Higuaín op en moet rampseizoen Milan redden

Reacties

AC Milan heeft Serie A-sensatie Krzysztof Piatek overgenomen van Genoa. De 23-jarige Pool verscheen dit seizoen uit het niets in de schijnwerpers en heeft een half jaar na zijn komst naar Italië een mooie transfer te pakken. Piatek tekent een contract tot medio 2023.

Piatek volgt Higuaín op en moet rampseizoen Milan redden

Piatek maakt erg veel indruk in zijn debuutseizoen in de Serie A. De spits scoorde in zijn eerste zeven competitiewedstrijden, inmiddels staat hij op dertien goals in de Italiaanse competitie. Het leverde de nodige interesse op, maar de clubleiding van Genoa wilde niet overgaan tot een verkoop in de winterstop.

Een bod van naar verluidt 35 miljoen euro kon de club echter niet weigeren. Piatek wordt qua speelstijl vergeleken met Filippo Inzaghi, die zijn grootste successen behaalde bij AC Milan. De Pool is bij AC Milan de opvolger van Gonzalo Higuaín, die op huurbasis in Milaan speelde. De Argentijn flopte in San Siro en is door werkgever Juventus inmiddels weer verhuurd aan Chelsea.

AC Milan draait een matig seizoen, hoewel de club inmiddels is opgekrabbeld tot de vierde plek in de Serie A. De Milanezen werden voor de winterstop ook al uitgeschakeld in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Meer K. Piątek
Meer over K. Piątek
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.