Pellè verpest met Shandong Luneng debuut Gudelj

Nemanja Gudelj is zaterdag bij zijn competitiedebuut namens Tianjin Teda tegen een nederlaag aangelopen. Het Shandong Luneng van Graziano Pellè toonde zich tijdens de eerste speelronde te sterk. Ook Axel Witsel debuteerde met een nederlaag.

Shandong Luneng - Tianjin Teda 2-0
De wedstrijd met de voormalig Eredivisie-spelers Pellè en Gudelj ontbrandde pas in de slotfase. In de 78ste minuut opende Liu Binbin de score, een tegenvaller die Tianjin Teda niet te boven kwam. Sterker nog: in de 82ste minuut maakte Papiss Cissé er zelfs 2-0 van. Zowel Pellè als Gudelj maakte de negentig minuten vol. De Italiaanse spits speelt sinds medio 2016 voor Shandong Luneng, dat hem losweekte van Southampton. Tianjin Teda haalde Gudelj weg bij Ajax, waar hij mocht vertrekken nadat hij aangaf het mentaal niet meer aan te kunnen op de bank te zitten. Zaterdag speelde Gudelj op het middenveld samen met onder anderen John Obi Mikel, die van Chelsea werd overgenomen.

Shanghai SIPG - Changchun Yatai 5-1
De bezoekers kwamen er na een aardige openingsfase totaal niet aan te pas tegen het ambitieuze Shanghai SIPG. Fan Xiaoding bracht Changchun Yatai na een klein half uur nog aan de leiding, maar na rust had Shanghai SIPG de zaken rechtgezet met treffers van Hulk (strafschop) en Elkeson. Diezelfde Elkeson was in de tweede helft nog twee keer succesvol, waarna Wu Lei het slotakkoord verzorgde.

Guangzhou R&F - Tianjin Quanjian 2-0
Het Tianjin Quanjian van Witsel ging met 2-0 onderuit bij Guangzhou R&F. De bezoekers lieten dotten van kansen liggen. Vooral Alexandre Pato, een andere winteraanwinst, had zijn vizier niet op scherp staan. Namens Guangzhou R&F scoorden Xiao Zhi en Renatinho onder het toeziend oog van bondscoach Marcello Lippi van China.