Pedri wordt opnieuw onderscheiden en volgt De Ligt op

Reacties

Pedri heeft de Kopa Trophy van 2021 gewonnen. De prijs voor beste speler onder de 21 jaar wordt sinds 2018 uitgereikt tijdens het Ballon d'Or-gala van France Football. Pedri won vorige week ook al de Golden Boy-award van Tuttosport.

Pedri wordt opnieuw onderscheiden en volgt De Ligt op
© Pro Shots

De Kopa Trophy werd in 2018 in het leven geroepen door France Football als onderscheiding voor grootste talent van het jaar. Kylian Mbappé ging aan de haal met de inaugurele editie, Matthijs de Ligt was in 2019 zijn opvolger. Vorig jaar ging de Gouden Bal-verkiezing niet door, omdat de redactie van het voetbaltijdschrift het door de coronacrisis geen eerlijke strijd vond.

Ryan Gravenberch was dit jaar een van de tien genomineerden voor de prijs die wordt uitgereikt aan de best presterende speler onder de 21 jaar. De negentienjarige middenvelder van Ajax beleefde vorig seizoen zijn grote doorbraak, maakte in maart zijn debuut voor het Nederlands elftal, en is ook dit seizoen weer een vaste waarde in de ploeg van Erik ten Hag.

Gravenberch geldt om die reden als een van de grootste talenten van de Europese velden, maar de allergrootste is volgens France Football dus Pedri. Gravenberch eindigde op de achtste plek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.