Gravenberch genomineerd voor prestigieuze talentenprijs

Reacties

Ryan Gravenberch is genomineerd voor de Kopa Trophy, de prijs voor het grootste talent die wordt uitgereikt op het aankomende Ballon d'Or-gala. De middenvelder van Ajax en het Nederlands elftal maakt daarmee kans om in de voetsporen van Matthijs de Ligt te treden.

Gravenberch genomineerd voor prestigieuze talentenprijs
© Pro Shots

De Ligt werd twee jaar geleden verkozen tot het grootste talent (onder 21 jaar) van de wereld en volgde destijds Kylian Mbappé, de eerste winnaar van de Kopa Trophy, op. Justin Kluivert eindigde in 2018 overigens als derde in de verkiezing. Voor deze editie is er met Gravenberch nu weer een Nederlander op de shortlist gezet.

De concurrentie voor Gravenberch is niet mals. De middenvelder neemt het op tegen Mason Greenwood (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Pedri (Barcelona), Jérémy Doku (Stade Rennes), Jamal Musiala (Bayern München), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen), Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Giovani Reyna (Borussia Dortmund) en Nuno Mendes (Paris Saint-Germain).

In tegenstelling tot bij de Golden Boy Award komen voor de Kopa Trophy ook talenten die buiten Europa spelen in aanmerking. Zij zijn voor dit jaar echter niet genomineerd.

Het Ballon d'Or-gala wordt op 29 november gehouden in Parijs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.